Sıralamalardaki harika turu ile pole pozisyonunu elde eden Hamilton, yarışa çok iyi başlangıç yaptı ve pit stoplar haricinde yerini koruyarak sorunsuz bir şekilde yarışı kazandı.

Hamilton böylece bu sene ilk, kariyerindeki ise 85. F1 zaferini elde etti.

Yarışa 4. sıradan başlayan Mercedes pilotu Valtteri Bottas, pit stopa önündeki Hamilton ve Max Verstappen'den daha geç gelerek son bölüm için lastik avantajı sağladı. Pit sonrası Verstappen'in 8 saniye gerisinde kalan Bottas, son bölümde daha yeni lastiklerle Verstappen'i geçerek 2. sıraya yükseldi ve böylece Mercedes, Avusturya'daki ikinci yarıştan duble sonucu ile ayrılmış oldu. Verstappen, Bottas'ın ilk hamlesinde daha eski lastiklere ve ön kanadındaki küçük hasara rağmen cevap verip yerini geri alsa da ikinci geçiş hamlesine cevap veremedi.

Verstappen böylece 2. sıradan başladığı yarışta galibiyet mücadelesine dahil olamadı ve 3. olarak podyumu tamamladı.

Sezonun ikinci yarışının ardından Bottas şampiyonadaki liderliğini korurken Hamilton 6 puan gerisinde 2. sıraya yükseldi. İlk yarışta podyuma çıkan ve bu yarışta 5. olan Norris ise 3. sırada bulunuyor. Takımlar şampiyonasında ise Mercedes 80 puan ile şimdiden 2. sıradaki McLaren ile 41 puan fark açmış durumda.

Sezonun 3. yarışı olan Macaristan GP gelecek hafta sonu gerçekleştirilecek.