Stellantis, tüketiciler daha uygun fiyatlı elektrikli araçlar ararken Renault ve Çinli otomobil üreticileriyle rekabet etmek için cephaneliğine ikinci bir düşük fiyatlı tamamen elektrikli araç eklemeyi planlıyor.
Fiat marka CEO'su Olivier Francois bir röportajda, 25.000 €'dan daha düşük fiyatlı Fiat Panda'dan esinlenen yeni elektrikli aracın Temmuz 2024'te Renault'nun Dacia Spring modeliyle mücadele etmek üzere tanıtılacağını söyledi.
Francois, "Daha uygun fiyatlı elektrikli araçlara gerçekten ihtiyaç var" dedi.
Fiat'ın ana şirketi Stellantis de Fransız markası Citroen'in 25.000 Avro'nun altında fiyatlara sahip tam elektrikli bir şehir otomobilini önümüzdeki yılın başlarında satmaya başlamayı planlıyor.
Bir e-C3 olan bu araç, maliyetleri düşürmek ve Çin'de üretilen Dacia Spring ve yakında piyasaya sürülecek olan tamamen elektrikli Fransız malı Renault 5 ile daha iyi rekabet edebilmek için Slovakya'da üretilecek.
Plan, otomobil üreticilerinin enflasyon nedeniyle harcama güçlerinin azaldığını gören kitlesel pazar alıcılarını elde tutmak için mücadele ettiği bir dönemde ortaya çıktı. Çinli otomobil üreticilerinin Avrupa pazarına girmesiyle birlikte, uygun fiyatlı elektrikli araçlar sunma baskısı da artıyor.
Fiat ayrıca, Stellantis'in en büyük kar havuzu olan ABD'de elektrikli 500'ü yeniden piyasaya sürmeyi planlıyor.
Francois, yeni elektrikli Panda için, yeni Citroen e-C3 için kullanılan platformla "büyük olasılıkla sinerji olacağını" söyledi.