2012 yılında Japonya’nın ilk inovasyon ödülü olarak başlatılan JATES'in Teknoloji Yönetimi ve İnovasyon Ödülleri, Japonya'da inovasyonu teşvik etmek ve ekonomik büyüme ile sanayinin rekabet gücünde artış sağlamak amacıyla tasarlanmış. Program, Japonya menşeli ileri kaliteli yeni projeleri tespit edip ülke çapında inovasyonu desteklemek için ilgili süreçleri diğer mühendis ve işletme yöneticilerine tanıtmayı amaçlıyor.

 

Subaru'nun yenilikçi ve yaygın olarak kabul gören Önleyici Güvenlik Sistemi EyeSight, insan gözünden esinlenilerek tasarlanmış çift kamerası sayesinde son derece etkili güvenlik sağlıyor. Sürüş güzergahı üzerindeki taşıtlara, yayalara, bisikletlilere ve motorculara çarpmamak için sürücüye destek olan bir sistem olan EyeSight, Çarpışma Önleyici Frenleme, Çarpışma Önleyici Gaz Kontrölü, Adaptif Hız Kontrolü, Şerit İhlal Uyarısı, Şeritte Kalma Asistanı, Trafikte Hareket Uyarısı ve Dengeli Sürüş Uyarısı gibi fonksiyonlarla sürücünün üzerindeki yükleri azaltıyor.

 

EyeSight, NASVA*3 işbirliğiyle Japonya Arazi, Altyapı, Ulaşım ve Turizm Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen JNCAP*2 önleyici güvenlik değerlendirmelerinde maksimum ASV++*1 önleyici güvenlik puanı da dahil olmak üzere önemli güvenlik ödüllerine sahip.

 

6. Teknoloji Yönetimi ve İnovasyon Ödülleri'nde JATES Başkanlık Ödülü

 

[Proje] Subaru EyeSight Önleyici Güvenlik Sistemi

[Ödülü Kazanan] SUBARU CORPORATION

- Yasuyuki Yoshinaga, Başkan ve CEO

- Yutaka Hiwatashi, Kıdemli Genel Müdür, Mühendislik Bölümü.

 

 

 

Ödül neden Subaru’ya verildi?

 

Çeyrek asrı aşkın bir süredir gerçekleştirilen JATES, araştırma ve geliştirmenin gücünü hem güvenlik hem de sürüş keyfi sunmak için kullanan bu inovasyonu ödüle layık gördü. Bu sistem son derece hassas olan stereo kamera teknolojisinin bir otomobilin üretim hattına eklenmesiyle ortaya çıktı. Sistem, 3 milyon kilometreyi aşan sürüş testleri ve testler ile ortaya çıkan çok büyük verilerden faydalanılarak geliştirildi. Sonuç olarak EyeSight, hem hassaslık hem de maliyet açısından sayısız benzer sistemi performans açısından geride bırakmayı başardı.

 

*1:İleri Güvenlikli Araç ++

*2:Japonya Yeni Araç Değerlendirme Programı

*3:Ulusal Otomotiv Güvenliği ve Mağdurlara Yardım Kurumu