13 Ekim Perşembe günü İstanbul’da düzenlenecek özel lansmana katılacak olan Thor Björnnson, aynı zamanda dünyanın en güçlü adamlarından biri olarak tanınıyor.

Dünyanın lider madeni yağ üreticilerinden Castrol, Titanium FST teknolojisiyle geliştirilmiş şimdiye kadar ürettiği en güçlü motor yağı olan Castrol EDGE serisinin yüksek performanslı otomobillerde kullanılmak üzere dünyanın önde gelen süper otomobil üreticileri tarafından onaylı “SUPERCAR” ürününün Türkiye tanıtımı için dünyaca ünlü dizi Game of Thrones’un The Mountain (Dağ) lakaplı karakteri Thor Björnnson’u İstanbul’da ağırlamaya hazırlanıyor. Gerek dizide oynadığı karakter gerekse “World’s Strongest Man” yarışmalarında gösterdiği performansla son yıllarda adından çokça söz ettiren İzlandalı oyuncu ve sporcu Thor Björnnson, 13 Ekim Perşembe günü İstanbul’da düzenlenecek olan Castrol EDGE SUPERCAR lansmanına katılacak.

Rekorların adamı

Thor Björnnson, her sezonu izlenme rekorları kıran Game of Thrones dizisinde Clegane Hanesi'nin yöneticisi ve Lannister hanesine bağlı bir sancaktar olan Gregor Clegane’ı yani nam-ı diğer Dağ’ı başarıyla canlandırıyor. 2.06 boy, 190 kilo ağırlığıyla Björnsson, dizinin en cüsseli karakteri olduğu kadar dünyanın da en güçlü adamlarından birisi unvanına sahip. Björnsson, İzlanda’nın en güçlü adamı yarışmasını 6 kere arka arkaya kazandı. Ayrıca 2014 ve 2015’te Norveç’te düzenlenen “Dünyann En güçlü Viking’i” yarışmasını da arka arkaya kazandı. Bu yarışmada 650 kilogram gelen bir odunu tam 10 metre boyunca taşıyarak, Orm Storolfsson’un 1000 yılı aşkın süredir kırılamayan bir rekoru kırmasıyla ses getirmişti. Yaklaşık 6 yıldır dünyanın en güçlü adamı olmak için mücadele eden Thor Björnsson, 3 kere üçüncü, 2 kere de 2. oldu. Thor, ayrıca Avrupa’nın En Güçlü Adamı yarışmasını da 2 kere kazandı.