2022 yılında 50’nci yaşını kutlayacak olan BMW 5 Serisi, G30 kodlu 7’nci neslinde orta yaş makyajı geçirdi. Modelin ön tasarımında inceltilmiş ve far tarasımına ve genişleyen ön ızgaraya yer veriliyor. 7 Serisi’nde olduğu gibi çift L formundaki gündüz LED aydınlatmaları modelin yeni görünümünde büyük paya sahip. Ayrıca yeni ön tampon tasarımı da modele sportiflik katıyor. Profilde belirgin bir değişim bulunmazken, arka farlarda daha belirgin yeni tasarım LED aydınlatmalara yer veriliyor. 

İç mekanda ise daha geniş bir multimedya sistemine ve BMW’ninn yeni tip dijital gösterge paneline yer veriliyor. Modelde neredeyse eleştirilecek bir yön bulmak imkansız. Şık deri koltuklar, malzeme ve işçilik kalitesi üst seviyede. Yaşam ve yükleme alanları konusunda da sınıf beklentilerini iyi bir şekilde karşılıyor. Arkada oturanlar için bir kol dayama ve iki bardaklıkla birlikte havalandırma menfezlerine yer veriliyor. Burada iki adet de Type-C güç çıkışı bulunuyor. Ön bölümde ise ambiyans aydınlatmaları, Harman Kardon müzik sistemi ve elektrikli ayarlanabilir ön koltuklar sürüşe konfor katıyor. 

BMW 5.20i’nin kaputunun altında 1.6 litrelik turbo beslemeli benzinli ünite 170 HP güç ve 250 Nm tork değerleri sunuyor. Bu ünite 8 ileri tam otomatik şanzımanla kombine ediliyor. 1655 kg ağırlığındaki otomobil 0’dan 100 km/s hıza yalnızca 8.3 saniyede ulaşıyor. Güçlü motor ve aktarma organları modelin performansına oldukça büyük bir katkı sağlıyor. Kalkış ve ara hızlanmalarda beklentileri karşılaya model, otoyoldaki sollamalarda da aynı ölçüde bir yöne sahip. Mükemmele yakın süspansiyon sistemi hem konfor hem de üstün bir sürüş dinamiği sunuyor. Yüksek dişli yapısı ile üretilen direksiyon sistemi ise hisli ve keyif veren yapısı ile tipik bir BMW sürüşü vaat ediyor. Modelinin yakıt tüketimi ise günlük kullanımlarda 8.5 lt/100 km civarında kabul edilebilir değerlerde seyrediyor. 

Yeni BMW 5 Serisi için geliştirilen sürücü destek sistemleri, hem uzun yolculuklarda sürüş konforunu artırmaya hem de sürücünün net bir görüşe sahip olmadığı durumlarda güvenliği artırmaya olanak sağlıyor. Standart olarak sunulan Sürüş Asistanı ile gelen Şerit Terk Uyarısı ve yola paralel alanlara otomatik olarak park edilmesini ve paralel park yerlerinden otomatik manevra yapılarak çıkılmasını sağlayan Park Asistanı, modelin işlevselliğini artıran özellikler arasında yer alıyor. Ayrıca, direksiyon hareketlerini kaydeden ve daha sonra aracı 50 metre boyunca sürücünün müdahalesine gerek duymadan sıkışık ya da karmaşık alanlardan kolaylıkla çıkarabilen Geri Sürüş Asistanı, Yeni BMW 3 Serisi ve Yeni BMW 1 Serisi’nin ardından Yeni BMW 5 Serisi’nde de sunuluyor. Gösterge paneli çevresinin yeni üç boyutlu tasarımı, sürücü destek sistemlerinin durumu ve olası eylemler hakkında gelişmiş bir genel bilgi sağlarken, gösterge paneli çevresinin yeni üç boyutlu tasarımı, sürücü destek sistemlerinin durumu ve olası eylemler hakkında gelişmiş bir genel bilgi sağlarken, Akıllı Telefon Entegrasyonu işlevi artık hem Apple CarPlay hem de Android Auto ile uyumlu çalışıyor.


Teknik Veriler

Motor: 4 silindirli 1597 cc turbo benzinli

Beygir gücü: 170 HP @ 5000-6000 d/d

Tork: 250 Nm  @ 2000-4700 d/d

Şanzıman: 8 ileri otomatik

Maksimum hız: 226 km/s

0-100 km/s hızlanma: 8.3 sn

Ortalama tüketim:  7.1 Lt / 100 km

Bagaj Hacmi: 530 Lt

Ağırlık: 1655 Kg

Yazı: Buğra Özkan