Citroen C4 Cactus'un kaputun üzerinde yer alan gündüz LED farları bu modele havalı bir görüntü katıyor. Asıl far grubu ise hemen altında yer alıyor. Burun kısmında büyük marka logosu ve hemen altında küçük ön ızgara bulunuyor. Plakalık ise bu ızgaranın üzerinde olduğundan sanki burası düz bir şeritmiş havası veriyor. Kapılarda boylu boyunca uzanan ve Airbump adını verdiğimiz teknoloji ise hava kapsüllerinin olduğu koruyucular yer alıyor. Bu teknoloji otomobili 4 km/s hıza kadar olan çarpmalardan koruyor.

C4 Cactus dışarıda olduğu gibi içeride de farklı bir tasarım diline sahip. Altı düzleştirilmiiş direksiyon üzerindeki kumandalar sayesinde Cactus, multimesya ve hız sabitleyiciye arişim sağlıyor. Konsolun orta kısmında yumşak malzemeler kalite algısını artırıyor. Alt bölümler ise sert plastikten oluşuyor. İlginçğin devam ettiği bir diğer nokta ise bu segmentte görmeye alışık olmadığımız tuşlarla değişen vites konsolu oluyor. Rahat bir ev konforunda dizayn edilen ön koltuklarda klasik otomobiller gibi kol dayama kaldırıldığından kanepe şeklinde bir alan oluşuyor.

Orta kısımda küçük ve tek adet bardaklığın oluşu, küçük eşyalar için pek alan olmadığının işaretçisi. Arka bölümde kelebek şeklinde açılan camlar sportif bir hava katıyor olsa da bu camların tam açılmıyor oluşu biraz can sıkabilir. İçerideki ferahlığı ise panoramik cam tavanın oluşu tamamlıyor. Uzun yolculuklar için bu otomobilde 358 litrelik yeterli bir bagaj hacmi sunuluyor. Kaputunun altında 1.6 litrelik dizel motoru ile 92 HP güç ve 230 Nm tork değeri sunan C4 Cactus, bu gücüne 6 iler otomatikleştirilmiş şanzıman ile tekerleklere aktarıyor. Çok güçlü gözükmeyen bu motor, otomobilin hafifliği sayesinde 11.4 saniyede 0’dan 100 km/s hıza ulaşmanızı sağlıyor. Otomatikleştirilmiş şanzıman biraz can sıkıyor olsa da, fabrika verilerine göre 3.6 lt/100 km’lik karma yakıt tüketimi yüz güldürüyor.Testimiz boyunca bizim elde ettiğimiz değer ise 5.5 lt/100 km ki bu değer de metropol şehirler için olduça iddialı görünüyor. Yumuşak süspansiyonların kullanıldığı modelde konforlu bir sürüş sağlanıyor. Yüksek hızlarda otomobilin içine rüzgar sesi hissedilir seviyede giriyor.

Genel olarak ekonomi ve konforu gözeten C4 Cactus, farklı tasarımı, özelleştirilmiş renk seçenekleri ve 88.100 TL’lik 2016 model kampanyalı anahtar teslim fiyatı ile oldukça cazip gözüküyor.

Yazı: Buğra Özkan

Yeni Birlik Gazetesi’nden alınmıştır