Ford’un keskin yapılı, iyi yol tutan otomobilleri meşhurdur. Tasarımları ise bence şık.  Keskin hatları ve hiçbir Ford modelinde bulunmayan tasarım ögeleri ile farklı olduğunu hissettiren Galaxy, kendinizi elit hissetmenizi sağlayacak bir otomobil. 360 derece görüş sistemi, akıllı bagaj kapağı, dinamik LED farları ve ısıtmalı ön camı ile neredeyse hiçbir Ford modelinde görmediğimiz özelliklere sahip olan Galaxy, ısıtmalı ve soğutmalı koltukları ile de farkını ortaya koyuyor.

Galaxy, MPV kelimesini tam anlamıyla karşılıyor. Ford tasarımcılarının, boş gördükleri her noktayı birer göz ile doldurmaları, aracın iç mekanının kullanışlılığını arttırıyor. Büyük dokunmatik ekran, araçtaki teknolojik havayı arttırıyor. Uzun yolculuklarda dikkatinizin dağılması ya da böyle bir MPV’de çocukların bir yaramazlık yapması olağan bir şey.

Test konuğumuzda yer alan 2.0 litre hacmindeki TDCi motor 180 HP güç üretiyor. 6 ileri otomatik şanzıman ile tercih edilebilen bu motor, tutumlu yapısı ile de şaşırtıyor. Şanzıman hızlı ve kararlı geçişleri ile konforlu yolcukların da destekçisi oluyor. Testimiz süresince 100 km’de 7.3 litre yakıt tüketen Galaxy, serte dönük süspansiyonları ile biraz yüzümüzü asıyor. Birçok zorlamaya rağmen yolla olan birlikteliğinden vazgeçmemesi ise sert süspansiyonlar sayesinde. Ülkemizde 1.5 litre Ecoboost ve 2.0 litre dizel seçenekleri ile sunulan Galaxy, Benzinli seçeneğinde 169.030 TL’ye, bizim test aracımız olan dizel seçeneğinde ise 269.415 TL’ye satın alınabiliyor. 39 Bin tl olan 3 farklı opsiyon paketinin de aracımıza dahil olduğunu da unutmayalım.