48 Volt hafif hibrit teknolojisi, son günlerde birçok otomobilde bir trend haline dönüştü. Özellikle Avrupa’da sıkılaşan emisyon standartları dahilinde otomotiv markaları tarafından kısa vadeli bir çözüme dönüşmüş duruımda.  Şimdi ise hafif ticari araç sınıfının en güncel modellerinden Tourneo Custom 48 V hafifi hibrit destekli motor seçeneği ile karşımızda duruyor.

Ford Tourneo Custom’ın güncel LED farları ve krom kaplamalı ön panjuru, modeli hafif ticariden çok binek bir otomobil görünümüne bürüyor. Modelin her iki yönünde yer alan sürgülü kapılar sayesinde giriş çıkışların kolaylaştırılması amaçlanmış görünüyor. Ford Tourneo Custom ülkemizde uzun ve kısa şasi olmak üzere iki farklı tipteki gövde seçeneği ile satışa sunuluyor. Test konuğumuz ise kısa şasili gövdeye sahip. Modelin yaşam alanında konfora dair birçok eleman yer alıyor. Arka bölümde seyahat edecek yolcular için 6 adet koltuk, 4 adet USB ve opsiyonel klima ayar butonuna yer veriliyor. Arka koltuklar 30 farklı düzende kombine edilebiliyor. Bizim deneyimlediğimiz karşılıklı düzende, orta koltuklar yatırılarak sırt bölümlerinde bardaklık ve küçük eşya gözlerinin bulunduğu bir kolçak konumuna getirilebiliyor. Koltukların sırt bölümleri kaydırılarak rahat bir oturma pozisyonu sağlanabiliyor. Köşelerde oturan yolcular için birer adet bardaklı ve kol dayama sunuluyor olması da modele fonksiyonellik katıyor. Geniş camlar arka bölümde yolculuğa ferahlık katıyor ancak kapı içlerinde bulunan ve kelebek şeklinde açılan camlar fonksiyonellik yönünden bir nebze eksik görünüyor. Modelin ön bölümünde koltuk ve direksiyon ısıtma özellikleri yer alırken ferahlık burada da devam ediyor. Ford SYNC 3 multimedya ekranı ve şık tasarlanmış gösterge paneli kullanışlılık ve ara yüz yönünden oldukça üstün. Multimedya sisteminde Bluetooth üzerinden ve P Apple CarPlay özelliği ile akılı telefon entegrasyonu sağlanabiliyor. Modelin ticari yönleri ön bölümde bolca eşya gözü olarak karşımıza çıkıyor.

 Ford Tourneo Custom, otoyol ve açık yollarda yormayan bir sürüş yapısına sahip. Şehir içi kasisli yollarda ve dar sokak geçişlerinde ise sürücü ve yolcular için modelin süspansiyon sistemi, direksiyon sertliği ve geniş boyutları konfordan bir nebze ödün verebiliyor. Ancak, Tourneo Custom’ın hafif ticari bir araç olduğunu unutmamak gerekli... 185 HP güç ve 415 Nm tork üreten 48 V hafif hibrit teknolojili 2.0 litrelik dizel motor, ürün gamının en tepesinde yer alıyor. Ani hızlanmalarda atak yapıya sahip bu ünite, gücünü 6 ileri manuel şanzıman ile ön tekerleklere aktarıyor. 2357 kg ağırlığa sahip bu araç, 6.2 lt/100 km’lik sınıfındaki rakiplerine göre ekonomik diyebileceğimiz bir karma tüketim verisine imza atıyor. Yumuşak yapılı süspansiyonlar neticesinde keskin virajlarda gövde salınımı gerçekleşebiliyor. Fonksiyonel tasarlanan geniş bir iç mekana sahip Ford Tourneo Custom, performans ve ekonomiyi iyi optimize eden motor seçenekleri ile satışa sunuluyor.

Teknik Veriler:

Motor: 4 silindirli 1995 cc dizel- hibrit

Maksimum güç: 185 HP @ 3500 d/d

Maksimum tork: 415 Nm @ 1750-2500 d/d

Şanzıman: 6 ileri otomatik

Yakıt tüketimi: 6.2/100km

Maksimum bagaj hacmi: 1900 lt

Boş ağırlık: 1357 kg