Segmentleri bir tarafa bırakırsak, her otomobilin kendine özgü kitlelere hitap ettiğini söylemek yanlış olmaz. Çok az otomobil birçok yönden başarılı olabilir. Kimisi konfor, kimisi dinamizm, kimisi de keyifli bir sürüş sunabilir. Yenilenen Mercedes E Serisi Cabriolet ise saydığım üç yönü bir arada sunabilen bir otomobil. Ayrıca bunların yanında üstü açıkken sunduğu açık hava keyfi de modelin en büyük ayrıcalıklarından. Böylesi lüks ve teknolojik bir otomobil ile dört mevsim üstü açık sürüş keyfi yaşamak gerçekten büyük bir ayrıcalık. Öne çıkan artıları ile başlayalım…

Makyajla birlikte modelin ön tasarımında bir yenilenen Multibeam LED farlar, elmas kesim “A” biçimli ön ızgara ve büyük hava girişli AMG ön tampon eklendi. Çift omurgalı kaput ise E Serisi’nin güçlü görünümünü tamamlıyor. Logonun üzerinde ise direksiyon açılarına göre hareket edebilen ön kamera bulunuyor. Bu sistem arka logonun altındaki kamerada da aynı şekilde çalışıyor. Profilde ise koyu kırmızı renkli geleneksel kumaş tente ve beyaz araç rengi şık bir uyum içinde. Bu renk kombinasyonları benzer şekilde iç mekanda da yansıtılmış. Konsolun üst bölümleri tente ile yakın renklerdeyken, koltuklar, direksiyon ve kapı içlerinin bej renkte sunuluyor olması kalite ve konfor hissini üst seviyelere taşıyor. Modelin malzeme kalitesi üst seviyelerde ve dokunulan hemen her noktada kaliteli deri ve yumuşak dokular yer alıyor. 

Arka koltuklarda üstü kapalıyken rahat bir oturma pozisyonu ile diz ve baş mesafesi sunuluyor. Cabrio otomobillerin arka koltukları tente kapalıyken biraz sıkışık hissettirebilir fakat E Serisi Cabriolet’te uzun yolculuklar bile konforlu geçebiliyor. Zaten bu otomobil amaçlarından bir tanesi bu. Makyajlanan E Cabriolet’te, Coupe versiyonda olduğu gibi en güncel bilgi-eğlence sistemi MBUX kullanıma sunuluyor. Sistem, bir araya geldiklerinde geniş ekran görünümü oluşturan iki adet 12,3 inçlik ekrandan oluşuyor. Gerek gösterge ekranı, gerekse bilgi-eğlence sistemine ait ana ekran olsun, tüm bilgiler kolaylıkla okunuyor. Parlak grafiklere sahip sunum, sezgisel kontrol yapısını daha anlaşılabilir kılıyor. Sesli komut sistemi ise en gelişmiş sistemlerden birine sahip. Klima sıcaklığı, koltuk ısıtma, ambiyan ışığı rengi, navigasyon, telefon aramaları gibi birçok özelliğe yalnızca konuşarak sağlanabiliyor. 

Makyajlı E Serisi Cabriolet, E 300 ismi ile 48 V hafif hibrit teknolojisine sahip 2 litrelik turbo benzinli motor, ile satışa sunuluyor. Bu ünite 258 HP güç ve 370 Nm tork üretiyor. 48 Volt beslemeli marş-jeneratörü 14 BG ilave güç ve 150 Nm ilave tork ile benzinli motoru destekliyor. Güç ünitesi 9 ileri G-Tronic şanzıman ile gücünü arka tekerleklere aktarıyor. 1300 d/d gibi düşük bir devirde tork akımına başlayan otomobil, hızlanmak için istekli ve 5500 d/d’da 258 beygir gücü koltukta hissetmek oldukça keyif veriyor. Sportif sürüşler için Sport+ moduna geçtiğimizde, üst devirlerdeki vites değişimi esnasında arkadan gelen küçük egzoz patlamaları eğlenceyi artıyor. Vites geçişleri akıllı ve sarsıntısız gerçekleşiyor. Bu otomobille dinamik sürüşler mümkün olsa da çift parçadan oluşan altyapı neticesinde daha çok konforlu ve keyif veren bir sürüş sunuyor. Daha sportif ve sinamik sürüşler için ise Coupe versiyonun bu noktada önde olduğunu belirtmekte fayda var. Hızlı kalkışlarda arka akstaki kaymalar bu versiyonda biraz daha fazla görülüyor ki güç ve tork devirleri de bunu en aza indirecek şekilde yukarı çekilmiş. Cabrio otomobiller arasında kıyaslama yapmak gerekirse kesinlikle zirve noktaları temsil ettiği söylenebilir. Koltuk ısıtma, soğutma ve başlıkların arkasında yer alan boyun ısıtma (Aircaft) sistemleri ile ön camın üzerinde bulunan rüzgar kesici sayesinde bu otomobili dört mevsim hava şartlarında kullanmak mümkün. Güneş yansıtan deri kaplamalar ise koltukların aşırı ısınmasını önlüyor. Yani E Serisi Cabriolet ile yağış olmayan hava koşullarında üstü açık bir şekilde sürüş keyfini yaşamak büyük bir ayrıcalık. Yenilenen Mercedes E 300 Cabriolet, oldukça konforlu ve istenildiğinde sportif bir sürüş sunarken yakıt tüketimi konusunda da gücüne ve ağırlığına oranla 9 lt/ 100 km’lik kabul edilebilir bir karma tüketim verisi sunuyor. 

 Teknik Veriler:

Motor: 4 silindirli 1991cc  turbo benzinli/hibrit

Beygir gücü: 258 HP @ 5800-6100 d/d

Tork: 370 Nm @ 1800-4000 d/d

Şanzıman: 9 ileri otomatik

Maksimum hız: 250 km/s

0-100 km/s hızlanma: 6.6 sn

Ortalama tüketim: 8.6 Lt / 100 km

Bagaj hacmi: 310-385 Lt

Boş ağırlık: 1755 kg