Mercedes, S Serisi ile birlikte modellerini ortak bir yüze kavuşturdu. Bu değişimin en büyüğünü ise SUV modeller gösterdi. İsimleri tamamen yenilenen modeller, yeni yüzleri ile Mercedes’in en genç modelleri oldu.

Bu değişimle birlikte ürün gamına yeni modeller ekleyen Mercedes, Coupe SUV dünyasına giriş yaptı. GLC Coupe ise Mercedes’in bu dünyadaki ikinci modeli. Mercedes’in GLE Coupe ile giriş yaptığı bu segment, BMW tarafından ele geçirilmişti.

BMW’nin rakipsiz olmasından dolayı çok yüksek satış rakamlarına ulaştığı Coupe SUV segmenti, Mercedes’in 2014 yılında Coupe SUV konseptini tanıttığında bu segmentin kızışacağın öğrenmiş olduk. Mercedes bu gelişmeleri o kadar hızlı yaşadı ki, sunduğu donanımlar ve teknolojik detayları ile BMW X6’nın önüne çok hızlı bir şekilde geçmeyi başardı.

Fakat Mercedes bu başarı ile yetinmedi ve BMW’nin küçük Coupe SUV’unu gözüne kestirdi. BMW’nin ülkemizde çok fazla satılmayan modeli X4’ün rakibi olarak üretilen GLC Coupe, Mercedes’in elindeki oyuncuları güçlendirmeyi başardı. GLE Coupe’den alınan tasarım ögeleri ile dikkat çeken GLC Coupe, Mercedes’in yeni SUV ailesinin ön yüzüne sahip. Elmas dokulu ızgarası, LED teknolojisine sahip farları, GLC Coupe’nin güçlü görünmesini sağlıyor.

Standart GLC’ye göre daha yüksek ve heybetli görünüyor. Yandan bakıldığında ise arka tarafta alçalan tavan çizgisi onun karakteristik coupe çizgisini oluşturuyor. Arka bölümde ise Mercedes’in tüm coupe ve cabrio otomobillerinde görmeye alıştığımız bir tasarım bizi karşılıyor. İnce LED farlar, eğik bagaj kapağı aracın heybetli görüntüsünü pekiştiriyor.  AMG donanımı ile genişleyen çamurluklar ve 19 inçlik lastikler, aracın görüntüsünü daha da heybetli hale getiriyor.

İç mekanda ise bizi çok büyük bir değişiklik karşılamıyor. Mercedes C Serisi ile aynı görüntüye sahip olan iç mekan, sade bir görüntüye sahip. AMG donanım paketine sahip olan test aracımızda yer alan altı düzleştirilmiş direksiyon simidi, panaromik cam tavan aracın coupe olduğunu size iç mekanda da yansıtıyor.

 

Güçlü Motor, Güçlü Sürüş Dinamikleri.

 

Test aracımız GLC250 Coupe, 2.0 litre benzinli motora sahip. 211 HP güç üreten bu motor, Mercedes’in yeni geliştirdiği 9G-Tronic vites sistemi ile gücünü 4 tekerleğine aktarıyor. Motorun güçlü yapısı sayesinde araç 0-100 km/s hızlanmasını 7.3 sn tamamlıyor ve 222 km/s maksimum hıza ulaşıyor. Elektrik destekli direksiyon sistemi sayesinde, etkileyici sürüş dinamiklerine sahip olan GLC Coupe, 5 farklı sürüş moduna sahip. Direksiyon sertliği, gaz tepkisi, vites değiştirme hızı gibi özellikler üzerinde etkili olan bu modlar, araçla her türlü duruma uyum sağlamanızı sağlıyor. Yüksek gövdesi nedeniyle virajlarda yığılma isteği gösteren otomobil, yanal rüzgarlardan da biraz fazla etkileniyor. Sertliği ayarlanabilir süspansiyon sistemi sayesinde, kontrol altına alınabilen bu etmenler, aracın sürüş dinamiklerini biraz baltalıyor. Son ÖTV değişikliği ile 335 bin TL fiyata sahip olan GLC Coupe, testimizin sonucunda 9.2 litrelik ortalama tüketime imza attı.

 

Teknik Özellikler.

 

Motor:  1991 cc, 4 silindirli turbo benzinli

 

Beygir gücü: 211 HP @ 5500 d/d

 

Tork: 350 Nm @ 1200-4000 d/d

 

Şanzıman: 9 ileri Otomatik

 

Maksimum hız: 222 km/s

 

0-100 km/s hızlanma: 7.3 sn

 

Ortalama tüketim: 7.3 lt/100 km

 

Bagaj hacmi: 500 lt

 

Ağırlık: 1845 kg

 

Fiyat: 335.000 TL