Opel Mokka, otomobil piyasasına giriş yaptığı 2012 yılından bu yana 600 bin adedi aşkın satış gerçekleştirmiş ve Alman otomobil devinin girdiği ekonomik sıkıntıdan çıkmasında önemli bir rol üstlenmişti. Kompakt crossover modelleri arasında sahip olduğu tavan yüksekliğiyle öne çıkan Mokka, makyaj operasyonu geçirdi ve artık Mokka X olarak karşımızda…

Dış tasarımda en önemli yeniliğini ön yüzünde geçiren Mokka X’te ızgara üzerindeki logo tasarımı değişmiş ve Opel logosu daha öne çıkartılmış. Tamponunda daha keskin hatlara sahip olan yeni Mokka X’te arkaya doğru giden yan çizgiler de akıcı tasarımı perçinlemiş. Ön ve arka tamponlarındaki plastik koruyucuları artık daha büyük olan yeni Mokka X’te gündüz farları da LED teknolojisine kavuşmuş. Tavanı yine oldukça yüksek olan araçta opsiyonel olarak sunulan AFL adlı LED akıllı farlar da hem şık görünümleri hem de aydınlatma performansları olarak oldukça kullanışlılar.

İç mekanında da önemli değişikliklere sahip olan yeni Mokka X’te gösterge panelinin ortasındaki ekran artık renkli ve daha fonksiyonel. Ayrıca orta konsolunda da 7 inçlik renkli ve dokunmatik IntelliLink sistemine sahip multimedya ekrana kavuşan araçta, bu sistemi hem Android hem de iOS altyapılı telefonlarla bağlayabiliyorsunuz. Dokunmatiği iyi çalışan sistemde arka kameranın görüntüsünün çözünürlüğü ise pek iyi değil. Orta konsolunun aşağısındaki bölme başta olmak üzere küçük eşyalar için bolca alan sunan araçta sürücülere de geniş bir alan sunuluyor. Arka koltuktaki yaşam alanı oldukça iyi olan modelde geniş cam yüzeyler sayesinde de çok ferah yolculuklar gerçekleşebiliyor. Geniş ön camı sayesinde görüş açıları da oldukça iyi olan Mokka X’in opsiyonel olarak sunulan büyük sunroof’u da oldukça kullanışlı.

Daha önce de Astra’da kullandığımız 136 HP güç ve 320 Nm tork üreten dizel motor, test ettiğimiz Mokka’da da bulunuyor. 6 ileri otomatik şanzımanla kombine edilen bu motor sadece önden çekişli olarak sunuluyor. Dizel kanadında dört tekerlekten çekiş sistemi arzularsanız manuel şanzımanla almanız gerekiyor. Fabrika verilerine göre 100 km’de ortalama 5 litre yakıt tüketen araçla biz de testimiz esnasında 6.2 litrelik bir değer elde ettik.

Şanzımanıyla motor oldukça uyumlu çalışan Mokka X, ara hızlanmalarda veya yokuşlarda da yaptığı doğru tercihlerle sürücüsünün yüzünü güldürüyor. Serte dönük süspansiyonlara sahip olan araç, bozuk yollarda içeriyi biraz sarssa da yol tutuş konusunda oldukça başarılı. Yüksek tavanı yüzünden rüzgarlı havalarda biraz sallanan ayrıca geniş cam yüzeyleri yüzünden içeriye rüzgar sesi alsa da, yeni Mokka X’te çok konforlu sürüşler yapabiliyorsunuz. Sahip olduğu güvenlik sistemleriyle de içeridekilere güven aşılayan aracın dizel-otomatik versiyonları 108.600 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

 

Motor: 4 silindirli 1598 cc Dizel

Beygir gücü: 136 HP @ 3500-4000 d/d

Tork: 320 Nm  @ 2000-2250 d/d

Şanzıman: 6 ileri otomatik

Maksimum hız: 188 km/s

0-100 km/s hızlanma: 10.9 sn

Ortalama tüketim:  5 Lt / 100 km

 Bagaj Hacmi: 356 Lt

Ağırlık: 1462 kg

Fiyat: 124.500 TL