Octavia, daha önceki nesillerden de alışık olduğumuz geniş iç hacim, uygun fiyat ve çekici tasarımının yanında, yenilen versiyonla birlikte teknolojik yönlerini de geliştirdi. Tasarımsal yönden yeni iki bölümlü ön LED far grubuna kavuşan model,  yenilen ızgarası ve tamponu ile ağabeyi Superb’den izler taşıyor. C formlu karartılmış stop lambalarında da LED aydınlatmalara kavuşan Octavia, yeni nesil teknolojileriyle birlikte segment beklentilerini karşılayabilen bir karaktere sahip oldu.

Otomobilin arka yaşam alanında yeterli denebilecek diz ve baş mesafesi sunulurken, 568 litrelik bagaj hacmi, uzun yolculuklar için oldukça iyi bir alan olarak bizleri karşılıyor. Kapı içlerinde kullanılan metal renkteki dekoratif şeritler kalite hissiyatını artırıyor. 8 inçlik Bolero dokunmatik multimedya ekranında dairesel ses ve frekans ayarlama butonlarının bulunuyor olması oldukça kolay kullanım sunuyor.

Kaputunun altındaki 1.6 litrelik dizel motoru ile 115 HP güç ve 250 Nm tork üreten model 0’dan 100 km/s hıza 10.2 saniye ulaşıyor. Performanstan çok ekonomiyi gözeten bu motor, 3.9 lt/100 km’lik karma yakıt tüketim verisi sunarken, testimiz sırasında 5.0 lt/100 km’lik bir değer elde ettik. Serte yönelik süspansiyon sistemi konforu bir nebze etkiliyor olsa da, bu durum yol tutuşuna büyük ölçüde fayda sağlıyor. Gaz ve fren tepkilerine hızlı yanıt veren model, 7 ileri tam otomatik DSG şanımanı ile oldukça pratik bir sürüş sunuyor.  119.400 TL’lik tam donanım paketine sahip olan test konuğumuz 78.400 TL’lik başlangıç fiyatı ile kaliteli, güvenli ve sürüş keyfi arayan ailelere hitap ediyor.