Test aracımız 1.4 GLX Premium 4x4, Güneş Sarısı ve Kozmik Siyah çift renk opsiyonu ile göze çarpan, keskin ve futuristik hatlarıyla size japon olduğunu hatırlatan bir tasarıma sahip. Özellikle makyaj ile gelen yeni far grubu bana eskiden çizgi romanlarında gördüğümüz Gundam robotlarını anımsatıyor bana, özellikle stop farları mat camları ile beraber bir robotun gözleri gibi. İç mekana geldiğimizde ise dışarısına oranla daha ağırbaşlı bir tasarıma yer verilmiş, ama yüksek tavan hattı ile gayet ferah, özellikle sunroof opsiyonuna sahip iseniz. Tamamen açılabilen Panoramik Sunroof, benim düşünceme göre kesinlikle düşünülmesi gereken bir opsiyon. Daha aşağıya indiğinizde ise 10 inçlik multimedya sistemi ile karşılaşıyorsunuz. Büyük ekran Android Auto ve Apple Carplay desteğine sahip olduğu için navigasyon ve müzik gibi genel ihityaçlarınızın çoğunu karşılamakta herhangi bir sorun yaşamıyor.

Kadranların kendisi analog olsada tam ortasında 4.2 inçlik LCD bilgi ekranınz bulunuyor. Aracı sürerken oluşturduğunuz G Kuvvetlerinden dinlediğiniz müziğe kadar geniş bir yelpaze hakkında bilgi verebilen LCD ekran yüksek çözünürlüklü ve navige etmesi kolay. Arka koltuklara geldiğimizde ise yüksek tavan hattının artıları kendisini bir kere daha gösteriyor, baş ve diz mesafesi yetişkinler için bile gayet makul, 375 litrelik hacime sahip bagajı ile beraber uzun yolculuklarda sizi rahat ettirecek bir otomobil olmuş Vitara.

Sürüş dinamiklerine  geldiğimizde ise Vitara kendinden emin, dengeli bir yol tutuşuna sahip. 4x4 modelinde bile 1270 kilo boş ağırlığa sahip olan Vitara, sınıfındaki en hafif otomobillerden birisi ve bu yol tutuş karakterine de olumlu bir şekilde yansımış. Beni en çok etkileyen noktalardan birisi 1.4 BoosterJet motor oldu. Sürüş modunu Auto’ya aldığınızda şehir içinde ekonomik gitmeye odaklı olan Vitara, Spor modunda ise turbo motorun torkunu daha efektif bir şekilde, daha geç vites düşürerek kullanıyor ve tatmin edici bir performans ortaya koyuyor. Sürüş modlarından bahsetmişken, Kar modunda ise All Grip 4x4 sistemi elektronik olarak tekerlere giden gücü elektronik olarak dengeliyor, zorlu koşullarda iyi performans gösteren bir sistem. Bununla beraber Vitara 48 voltluk Mild hybrid sistemi ile beraber dur kalk senaryolarında Lityum-İyon bataryada biriktirilen elektrik gücünü alternatör aracılığı ile motora gönderebiliyor. Buda hem performans hem de yakıt ekonomisine katkı sağlıyor. Bununla beraber Şerit takip, ihlal ve uyarı sistemleri, kör nokta uyarı, Çift Sensörlü Fren desteği gibi güvenlik önlemlerinede sahip olan Vitara sizi güvende hissettiren bir otomobil. Sonuç olarak makyajlanmış yeni Vitara neredeyse bütün tavanı kapsayan Panaromik Sunroof gibi özellikleriyle ilgimizi çekerken, Keskin sürüş dinamikleri ve kapsamlı güvenlik önlemleri sayesinde beğenimizi kazanan SUV lerden birisi oldu.

Teknik veriler:

Motor: 4 slindirli 1373cc benzin

Beygir Gücü: 129HP @ 5500 d/d

Tork: 235 @ 2000-3000 d/d

Şanzıman: 6 ileri tam otomatik

Maksimum hız: 190 km/s

0-100 km/s hızlanma: 10.2 sn

Ortalama tüketim: 6.3 Lt / 100 km

Ağırlık: 1270 Kg