Her detayı yollarda gördüğümüz sıradan modellerin dışına çıkıyor. Keskin hatlar, sivri formlar ve bütününde kullanılan sportif detaylarla Toyota C-HR, sınıfının en farklı görünen araçlarından biri. Bu farklılık onu sınıfının en ön sıralarına doğru kolay bir şekilde çıkarıyor.

Nissan Juke ile olan benzerliği,modelin negatif özelliği gibi görünse de bu durum doğru değil. Nissan Juke küçük sınıftaki modelken, Toyota C-HR kompakt bir SUV. Yani şöyle söyleyelim boyutlarıyla C-HR, Nissan Juke'un değil ağabeyi Nissan Qashqai'nin rakibi.

Toyota C-HR’ın iç tasarımında da dışarıda olduğu gibi farklı çizgiler görmek mümkün. Kokpit tamamen yeni bir tasarım karakterine sahip. Bunun yanında kapılardan başlayarak kokpit boyunca ilerleyen şerit tasarımı sayesinde de yaşam alanına farklılık katıyor. Elmas tasarımını otomobilin bütününde görmek mümkün... 4 kişik bir seyahat için standartları karşılayabilecek bir model olduğunu söyleyebiliriz.  Toyota tarafından geliştirilen 1.8 lt'lik atmosferik benzinli motora bir adet elektrik motoru destek veriyor. Toplamda 122 HP güç üreten bu motorlar, modelin 11 saniyede 0’dan 100 km/s hıza ulaşmasını sağlıyor. Ekonomi odaklı olan güç üniteleri ile aslında amaçlanan şey, şehir içi yakıt tüketimini minimum seviyelere çekmek ki bu konuda oldukça başarılı… İstanbul gibi trafiğin yoğun olduğu bir şehirde elde ettiğimiz 4.2 lt/100 km karma yakıt tüketimi bu modelin ne denli ekonomik olduğunun göstergesi niteliğinde. Hibrit sistemin çalışma prensibi ise belirli bir hıza ulaşıldığında ayağınızı gaz pedalından çekerek otomobili sürüklenme haline bıraktığınızda ve frene bastığınızda başlıyor. Bu durumlarda elektrik bataryaları dolarak benzinli motora destek veriyor. Ayrıca CH-R Hybrid’i vites topuzunun yanında konumlanan EV butonuna basarak yeterli seviyede dolan bataryaların yardımıyla yalnızca elektrikli olarak da kullanabiliyordunuz. Bu sayede dur-kalk trafiklerde hem batarya şarj oluyor ve kullanıcısına ekonomik bir yolculuk sunuyor.

Fiyat: 127.700 TL

Buğra Özkan-Quattroruote Dergisi Test Editörü

Yeni Birlik Gazetesi'nden alınmıştır