Yeni nesli ile Volvo XC60, artık birçok yönden rakiplerine meydan okuyor. Volvo, artık tasarımından söz ettirebilen bir marka konumuna geldi. 90 Serisi ile başlayan köklü değişimlere XC60 da katılarak Alman premium rakiplerine karşı güçlü bir duruş sergiliyor. 

Yeni nesli ile tüm motor ve donanımlarda standart sunulan dört tekerlekten çekiş sistemi bizleri karşılıyor. Küçük bir XC90 gibi görünen yeni XC60, boyutları neticesinde ağabeyinden daha atletik bir tasarım sunuyor. Boyutlar dışında ön tasarım benzerlikleri ile XC90’ı andıran model, motor ızgarası ile birleşen ve “Thor’un Çekici” olarak isimlendirilen ve özellikle gece sürüşlerinde otomatik aydınlatmaları oldukça teknolojik adaptif LED farları ile ayırt edilebiliyor. Arka tasarımda ise L formundaki LED destekli far grubu modelin dinamik görüntüsünü pekiştiren öğeler arasında yer alıyor.

İç mekanda da yine XC90’ın küçültülmüş versiyonu gibi görünen XC60, malzeme kalitesi ve tasarım anlamında ağabeyinden geride kalmıyor. Otomobilin hemen her noktasında kaliteli malzemeler görmek mümkün.  Eşya gözleri konusunda cömert olan otomobil,  geniş bir yaşam alanını da beraberinde getiriyor.  Dikey konumlandırılmış multimedya ekranı kısa süren alışma evresinin ardından oldukça kolay bir kullanım sunuyor. Otomobille ilgili sürüş ve güvenlikbilgileri ile birlikte müzik ve natif programlara buradan erişim sağlanabiliyor.

XC60 ülkemizde 2.0 litrelik 190 HP güç ve 400 Nm tork üreten motor seçeneği ile satışa sunuluyor. Gücünü 8 ileri otomatik şanzımanla dört tekerleğe aktaran model, 400 Nm’lik torku ihtiyaç duyulduğu her an sırtınızı koltuğa yaslayarak hissettiriyor. Birçok yönden hatchback bir otomobil kadar pratik sürüş dinamiğine sahip olan XC60, yumuşak yapılı direksiyonu ile manevra kolaylığı sağlıyor. Ses yalıtımı konusunda da beklediğimiz sonucu aldık. Daha önce Model, bozuk yollarda da konfordan ödün vermiyor.

Yakın güçteki Alman premium rakiplerinin otoyolda sollama çabalarını boşa çıkartacak kadar optimize bir performans sunan Volvo XC60, 6.5 lt/100 km’lik karma tüketim değerleri ile üstünlüğünü ortaya koyuyor. Tüm donanım seviyelerinde standart olarak sunulan güvenlik asistanlarının yanında, opsiyonel Pilot Asist sistemi, direksiyon ve gaz pedalını sürücüden devralarak yarı otonom bir sürüşü beraberinde getiriyor. Volvo XC60 402 bin 100 TL’lik baz fiyatı ile lüks sınıfın iddialı modellerinden biri...

Teknik Veriler:
Motor: 4 silindirli 1969 cc dizel
Beygir gücü: 190 HP @ 4250 d/d
Tork: 400 Nm @ 1750-2500 d/d
Şanzıman: 8 ileri otomatik
Maksimum hız: 205 km/s
0-100 km/s hızlanma: 8.4 sn
Ortalama tüketim: 5.2 Lt / 100 km
Bagaj hacmi: 505 Lt
Boş ağırlık: 1836 kg
Baz fiyat: 402.100 TL