Yenilenen Clio, ağabeyi Megane’dan izler taşıyor. Yıllardır eskimeyen bir tasarım altyapısına sahip olan model artık markanın güncel karakteristik ruhuna uyum sağlamış durumda. Otomobilin yüzünde yeni yanlara doğru açılan ön tampon hava girişleri, metalik renkteki parçalar dinamizme vurgu yapıyor. Far grubunda ise LED teknolojisi ile ciddi bir yeni yüz görünümü kombine edildiği görülüyor. Önden bakıldığında başka bir Clio denilebilir düzeyde değişiklikler göze çarpıyor.

İçeride ise koltuk, el freni, vites gibi yerlerdeki mavi renkli dikişler özel bir otomobilde olduğunuzu hissettiriyor.  Deri kaplı direksiyon simidi ele iyi oturuyor ve arkasında bulunan kumanda yardımı ile dokunmatik multimedya ekranına erişim sağlanabiliyor. GT Line donanımına özel spor koltuklar ise ön tarafta bir yarışa katılacak seviyede sıkı sarıyor. Ancak basenli ve geniş hacimli kullanıcılar için zorluk çıkartabilecek seviyede baskı yapabilir. Baş ve diz mesafesinde sorun yaratmayan model 300 litrelik bagaj hacmiyle birçok rakibine meydan okuyor.

Clio’nun kapunun altında 1.2 litrelik 120 HP güç ve 190 Nm tork üreten bir motor yer alıyor. Araç gaz tepkilerine iyi cevap veriyor. 6 kademeli EDC otomatik şanzımanla uyumu çok iyi... Clio 9.4 saniyede 0’dan 100 km/s hıza ulaşıyor. Virajlarda iyi bir tutunma sağlanıyor. Araç yolu bırakmamakta ısrarcı ancak üst sınırlarda önden kopmalar oluyor. Şehir içi sakin kullanımda 6.5 lt/100 km ortalama yakıt tüketim verisi elde ettik. Performanslı kullanımda ise bu rakam 9 lt/100 km ve yukarısına tırmanabiliyor. Genel olarak şehir trafiğinde ideal bir sürüşe olanak tanıyan Clio, 68.250 TL’lik GT Line donanımı ile genç kitlenin de dikkatini çekecek gibi gözüküyor. 

Buğra Özkan: Quattroruote Test Editörü 

Yeni Birlik Gazetesi’nden alınmıştır