B-SUV segmentindeki iki araç son zamanlarda hızlanan SUV rekabetinin iki önemli oyunsunu. Şimdi önce iki yeni modelin ayrıntılarına ve daha sonra da B-SUV pazarının ayrıntılarına bir gözatalım: 

CITROEN, YENİ C3 AIRCROSS İLE GELDİ!

Citroen C3 Aircross, son 3 yıldır kendi segmentinde “Yılın Motoru” ödüllü 1.2 PureTech 110 BG turbo benzinli otomatik ve 1.6 BlueHDi 100 BG dizel motor düz vites seçenekleri ile Türkiye pazarına sunuldu. C3 Aircross, 105.000 TL’den başlayan fiyatlarla bayilerde yerini alıyor. Citroen’in SUV pazarındaki atağı, C3 Aircross ile yeni bir aşamaya geçiyor. 2013 ile 2016 yılları arasında Türkiye’de satış rakamları üç kat büyüyen bir segment olan SUV pazarında daha fazla söz sahibi olmak isteyen Citroen, SUV kullanıcılarından ilham alarak yepyeni bir model olan C3 Aircross’u geliştirdi. 

YENİ SEAT ARONA

2017 sonunda Türkiye’ye gelecek Yeni Seat Arona 1.0 95 HP manuel ve 1.0 115 HP DSG motor

  seçenekleriyle satışa sunulacak. 2018 ilk çeyreğinde dizel manuel; ikinci çeyreğinde de dizel otomatik motor seçenekleriyle, tüm yakıt şanzıman kombinasyonlarının piyasada yerini alması planlanıyor. SEAT’ın, 2017 yılında Leon ve yeni Ibiza modellerinin ardından pazara sunduğu üçüncü modeli olan yeni Arona, tarihindeki en büyük ürün atılımının bir parçası olarak markadaki yerini alıyor. Bu ürün atılımı, Ateca modelini ve 2018 yılında tanıtılacak olan yeni büyük SUV’u da kapsıyor.  SEAT Arona, Türkiye’de iki donanım ile satışa sunulacak: Style ve Xcellence.  Küçük kardeş Arona, doğal olarak Ateca’nın DNA’sından da izler taşıyor. 

HEDEFİMİZ 2018 !

Citroen Türkiye Genel Müdürü  Emre Doğueri, markadaki değişimi şöyle izah etti: “Citroen yeni ürün lansmanlarıyla yüksek potansiyelli bir döneme giriyor. 2016’nın sonunda Yeni C3 ile başlayan atağımız, yenilenen C-Elysée modelimiz ile sürdü. Hafif ticari araç segmentinde Jumpy Panelvan modelimizin hemen ardından Jumpy Space ve SpaceTourer gibi 8+1 kişilik minibüs modellerimiz ile yeniliklerimizi sürdürdük. Önümüzdeki dönemde model ataklarımız, C4 Cactus, Yeni Berlingo ve C5 Aircross ile devam edecek.” diyerek açıkladı. Citroen Genel Müdürü Emre Doğueri, “Son üç yıldır Türkiye’de üç kat büyüyen bir segment olan SUV pazarında daha fazla söz sahibi olmak için C3 Aircross’a güveniyoruz.” dedi. Türkiye pazarındaki gelişmelere de değinen Citroen Genel Müdürü Emre Doğueri, “Markamız, yeni modellerin etkisiyle hem satış rakamlarında hem de pazar payında yükseliş eğilimini sürdürüyor. Yeni C3 Aircross ile pazar payını en fazla yükselten SUV segmentinde bir oyuncumuz oluyor. Yeni C3 Aircross için ilk aşamada yıllık 1.500 adetlik bir satış hedefimiz bulunuyor. 2017 yılını geçtiğimiz yıla göre pazar payımızı artırarak, yaklaşık 26 bin adet satış adediyle bitirmeyi öngörüyoruz. 2017 yılı Otomotiv ve Hafif Ticari Araç pazarının da öngörülerin üzerinde, yaklaşık 950.000 adet seviyesinde tamamlanacağını tahmin ediyoruz. 2018 yılında da otomotiv pazarının 2017 seviyelerinde ilerleyeceğini öngörüyoruz.” dedi. Citroen markasının hedefleriyle ilgili olarak bilgi veren Emre Doğueri, “2017’nin ilk 10 ayında 20.369 adet otomobil ve hafif ticari araç satışı gerçekleştirdik. 2017 sonunda 26 bin adedi hedefliyoruz. 2018 yılı için de, gelecek yeni modellerimiz desteğiyle pazar payımızı arttırarak toplamda 28 bin adedin üzerinde satış hedefimiz bulunuyor.” dedi.

 

DS KONUSUNDA DAHA ÖNCE NEYSEK OYUZ!

Geçen hafta PSA Grubu’nun DS markasının Türkiye’de Peugeot ve Bayraktar Otomotizv tarafından pazarlanacağını açıklamasının ardından, basın lansmanında bu konudaki sorulara yanıt veren Citroen Türkiye Genel Müdürü Emre Doğueri “Biz 3 ay önce ne konumdaysak yine aynı yerde aynı konumdayız. Bizim bir sözleşemiz var o sözleşme çerçevesinde DS konusunda bizim açımızdan değişen bir durum yok. Dahaönümüzde beş aylık bir süreç daha var. Yaşayıp göreceğiz. “ dedi.  

 

MODEL ATAĞIMIZ ARONA İLE İVME KAZANIYOR

Geçen yıla oranla bu yıl pazar payı kaybettiklerini söyleyen Seat Türkiye Pazarlama Müdürü Tilbe Polat araç tedariğinde sıkıntı yaşadıklarını ve az da olsa pazar payı kayıplarının bundan kaynaklandığını söyledi. 2018 yılı için yeni model çeşitlilikleriye iddialı bir konuma geleceklerini söyleyen Polat sözlerini şöyle sürdürdü;

“Tasarımı ve dinamik yapısı ile genç hedef kitlenin tercih ettiği SEAT markası, geride bıraktığımız 1,5 yılda tarihinin en büyük model atılımını gerçekleştirdi. Markanın ilk SUV’si Ateca ile başlayıp, amiral gemisi Leon’un makyajlı versiyonuyla devam eden bu  yenilenme sürecine, Eylül ayında Yeni Ibiza da eklendi. Bugün de SEAT olarak, Yeni Arona ile B SUV segmentine giriş yapıyoruz.Yeni Arona, SEAT’ın bu segmentteki ilk otomobili olacak. Daha çok şehirli ve genç kitleye hitap eden yeni Arona; hafta içi şık, pratik ve konforlu olduğu gibi, hafta sonları da bir o kadar maceracı ve sportif bir otomobil. Neredeyse sınırsız kişiselleştirme seçenekleri sunan Arona’nın, 2015 yılından bu yana hem Avrupa hem de Türkiye’de büyüyen otomotiv segmentinde, özel bir yere sahip olacağını düşünüyoruz. SEAT’ın dinamik ve sportif algısını daha yükseklere taşıyacak olan bu otomobil, önümüzdeki dönem toplam SEAT satışlarına da önemli bir katkı sağlayacaktır.” dedi. 

 

Yeni Birlik Gazetesi'nden alınmıştır

Etiketler: otomobil   seat   arona   suv   citroen c3 aircross   c3   b-suv   crossover   model   az   yakan   arazi   toprak   araba   uygun   fiyata   sıfır   yeni   model   araba   haber   haberler   haberi   haberleri