Suzuki, tamamen yenilenen Vitara’yı Türkiye’ye getiriyor. Doğan Holding bünyesinde Türkiye’deki yeniden yapılanmasını tamamlayan Suzuki , ürün gamındaki en önemli modeli Vitara’nın GLX donanım paketini Haziran ayında satışa sunuyor. Euro NCAP çarpışma testlerinden beş yıldız alan yeni Vitara’da GL+ ve GLX olmak üzere iki farklı donanım seçeneği sunuluyor.

Baz donanım olarak sunulan GL+’ta oldukça zengin bir donanım sunan Vitara, Suzuki temsilcilerinin iddialarına göre GLX donanımında ise lüks segmentte yer alan modelleri hedefine alıyor. GL+ donanımında, ABS, BAS, ESP, Yokuş Kalkış Desteği, Lastik Basınç Uyarı Sistemi, Start-Stop, Sürücü ve Yolcu Ön-Yan-Perde ve Diz Hava Yastıkları, Otomatik Klima, Merkezi Alarm, 10.1 inç’lik dokunmatik ekran ve navigasyon sistemi, Geri Görüş Kamerası, Bluetooth, Hız Sabitleme, Deri Direksiyon Simidi, LED gündüz farları, Elektrikli ve Isıtmalı Yan Aynalar gibi donanımları standart olarak sunuluyor. GLX donanımlı Vitara’da ise GL+’ta yer alan donanımlara ek olarak Adaptif Hız Sabitleyici, Radar Fren Destek Sistemi, Önde Isıtmalı Süet Deri Koltuklar, Anahtarsız Çalıştırma, Far ve Silecek Sensörü, Panoramik Açılır Tavan, LED Farlar, Elektrikli-Isıtmalı ve Katlanabilir Sinyalli Yan Aynalar standart olarak yer alıyor. Suzuki Türkiye, yeni Vitara’nın fiyatlarının, 73.500 TL ile 91.900 TL arasında değiştiğini bildiriyor.

Kaputunun altında 1.6-litre hacimli dört silindirli atmosferik benzinli motora ev sahipliği yapan yeni Vitara’nın motoru 120 bg güç ve 156 Nm tork üretiyor. Üretici gücünü tekerleklerine otomatik şanzıman üzerinden aktaran yeni modelinin 0-100 km/s hızlanmasını 13 sn’de tamamladığını açıklarken, otomobilin maksimum hızını 180 km/s olarak duyuruyor. Yeni Suzuki Vitara’nın ortalama yakıt tüketim değeri is fabrika tarafından 5.3 lt/100km olarak açıklanıyor.