Suzuki, elektrikli araç konsept otomobili eVX’in dünya tanıtımını Hindistan’ın Delhi kentinde düzenlenen Auto Expo 2023’teki Maruti Suzuki Pavilion’unda gerçekleştirdi. eVX, Suzuki’nin ilk küresel stratejik elektrikli aracına ışık tutan tamamen elektrikli bir konsept SUV olmasıyla ön plana çıkıyor.

Suzuki halen, dünyanın farklı pazarlarında Vitara, Jimny ve S-CROSS gibi SUV modelleriyle yer alıyor. eVX, %100 elektrikli bir otomobil ve en güncel elektrikli otomobil özelliklerini Suzuki’nin güçlü 4x4 DNA’sı ile birleştiriyor. Dış tasarımı ilk bakışta bir Suzuki SUV olarak anında kendini gösteren bir tasarıma sahip. Ayrıca, gerçek bir Suzuki SUV sürüş deneyimi sunmak üzere markanın 4x4 mirasını yeni elektrikli çağa da taşıyor.

Suzuki Başkanı Toshiro Suzuki, Auto Expo 2023’te düzenlenen basın toplantısında; “İlk küresel stratejik elektrikli aracımız olan eVX’i tanıtmaktan mutluluk duyuyorum. Suzuki Group olarak küresel ısınmayı ele almak en önemli önceliğimiz. Sera gazı emisyonlarını azaltmak için alınan küresel önlemleri destekliyoruz. Suzuki olarak dünyanın dört bir yanındaki müşterilerimiz için nitelikli ürünlerimizi farklı insanların yaşam ve araç kullanma biçimlerine göre optimize ederek sunmaya devam edeceğiz” dedi.

Teknik özellikler
Uzunluk: 4.300 mm
Genişlik: 1.800 mm
Yükseklik: 1.600 mm
Batarya kapasitesi: 60 kWsa
Menzil: 550 km (Değiştirilmiş Hint sürüş döngüsüyle ölçülmüştür (MIDC))