Mercedes-Benz Türk Otomobil Grubu İcra Kurulu Üyesi Şükrü Bekdikhan; “Frankfurt Otomobil Fuarı’nda sergilenen ‘Emisyonsuz Gelecek’ konseptine uygun olarak Türkiye’de tamamen elektrikli otomobil seçeneklerimizi arttırıyoruz. 2018’de tamamen elektrikli smart EQ ile başladığımız emisyonsuz araç satışlarımızı 2020 yılında Mercedes-Benz EQC ile sürdüreceğiz. Her segmentte tamamen elektrikli ya da şarj edilebilen hibrit seçenekleri sunarak müşterilerimize ihtiyaçları doğrultusunda seçim yapabilecekleri, çevreye en düşük karbon ayak izini bırakan otomobillere sahip olmayı planlıyoruz. 2022 yılına kadar Mercedes-Benz otomobil portföyünün tamamında elektrikli motor seçeneği olacak.” dedi.
Mercedes-Benz Vision EQS
Vision EQS ile Mercedes-Benz, yüksek kaliteli modellerin geleceği için net bir açıklama yapıyor. Üstün işçilik, duygusal tasarım, lüks malzemeler ve bireysel sürüş keyfi gelecekte de arzu edilmeye devam edecek. Çünkü lüks şimdi ve gelecekte, her şeyden önce kişisel özgürlüğü ifade ediyor.
Vision EQS, Mercedes-Benz'in EQ modellerinin Yenilikçi Lüks “Progressive Luxury” tasarım felsefesini yeni bir boyuta taşıyor. Dış tasarımın güçlü etkisi, konsept araca görkemli görünümünü, lüks cömertliği ve ideal uyumdaki aerodinamik zarafetini veriyor.
Dış yüzeyindeki kesintisiz "ışık kemeri", aracın dış tasarımını yeni bir şekilde yapılandırılmasını sağlıyor. Kesintisiz bir şekilde bağlanmış bir araç yüzeyi olan gümüş renkli araç gövdesi üzerinde çarpıcı EQ ön ızgarasından arkaya yüzen "siyah panel", cam manzara izlenimi yaratıyor.
Yenilikçi bir şekilde, VISION EQS, bu tasarımla hem duygusal olarak zarif hem de elektrikli araç görünümünü oldukça yansıtmaktadır.
 
Yeni Mercedes-Benz GLB: Aile ve arkadaşlar için
Yeni Mercedes-Benz GLB, kompakt sınıfta yedi kişilik oturma düzeni sunan ilk Mercedes-Benz modeli.0’dan 100 km/s hıza sadece 5,2 saniyede ulaşan otomobil, çoğu spor otomobile meydan okuyan bir performans sergiliyor. Söz konusu üstün performans değerine; yüksek oturma pozisyonu, yolcular ve bagaj için geniş bir yaşama alanı ve gayet başarılı arazi yetenekleri gibi özellikler eşlik ediyor.
Aynı zamanda geniş hacimli bir aile otomobili olarak da öne çıkan model, yüksek verimlilik seviyesine sahip güçlü sıralı dört silindirli motorlar, en güncel elektronik sürüş destek sistemleri ile benzersiz bir kullanıcı deneyimi sunuyor. Bilgi-eğlence sistemi MBUX ve ENERGIZING Konfor Paketi gibi özellikleriyle de yeni GLB, Mercedes-Benz markasının güncel kompakt nesil modellerinin tüm güçlü yönlerini bünyesinde barındırıyor.
Uzunluğu 4.634 mm, genişliği 1.834 ve yüksekliği 1.658 mm olan yeni Mercedes-Benz GLB 2.829 mm ile yeni B-Serisi’nden tam 10 cm daha fazla dingil mesafesine sahip. Ön koltuklardaki baş mesafesi 1.035 mm ile bu sınıftaki en iyi değeri sunarken, 967 mm arka koltuk bacak mesafesi ile beş koltuklu otomobil üst seviye bir oturma konforu sunuyor. Beş koltuklu versiyonunda 560 litre bagaj hacmi sunan GLB, arka koltukların katlanmasıyla 1.755 litreye varan bir kargo alanı bulunduruyor.
Yeni Mercedes-Benz GLB’nin üçüncü koltuk sırasında iki adet bağımsız koltuk kullanıma sunuluyor. EASY-ENTRY fonksiyonu sayesinde arka kapılardan üçüncü koltuk sırasına rahatlıkla erişim sağlanıyor. Gömme ve yerinden çıkartılabilen koltuk başlıkları, gerdirmeli emniyet kemerleri, üçüncü koltuk sırasını da kapsayan yan cam hava yastığı ve TOP-Tether sabitleme noktalarına sahip ISOFIX çocuk koltuğu sabitleme sistemi gibi özellikler kabin içi güvenliği sağlıyor. Böylece ikinci ve üçüncü koltuk sırasında dört çocuk ile yolculuk yapılabiliyor.
 
Yeni Mercedes-AMG GLB 35 4MATIC: İleri seviyede fonksiyonellik, geniş yaşama alanı ve üstün sürüş keyfi
Heyecan uyandıran ve dikkat çeken bir tasarım, ileri seviyede fonksiyonel ve kullanışlı bir yapı ve yedi kişiye kadar yaşama alanı sunan geniş iç mekân gibi özellikleri bir arada sunan yeni Mercedes-AMG GLB 35 4MATIC, kompakt SUV segmentinde rakipsiz bir seçenek sunuyor. 2,0 litre hacimli sıralı dört silindirli turbo beslemeli motor 306 PS (225 kW) güç üretirken, motorun üretmiş olduğu güç sekiz ileri vitesli AMG SPEEDSHIFT DCT 8G şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemi AMG Performance 4MATIC üzerinden yola aktarılıyor. 0’dan 100 km/s hıza sadece 5,2 saniyede ulaşan otomobil, çoğu spor otomobile meydan okuyan bir performans sergiliyor. Söz konusu üstün performans değerine; yüksek oturma pozisyonu, yolcular ve bagaj için geniş bir yaşama alanı ve gayet başarılı arazi yetenekleri gibi özellikler eşlik ediyor.
EQ Power ilk kez A- ve B-Serisi’nde de sunuluyor
Şarj edilebilir hibrit çözümler, sıfır emisyonlu sürüşe giden yolda önemli bir kilometre taşı olarak öne çıkıyor. Mercedes-Benz, EQ Power markası altında şarj edilebilir hibrit teknolojisini geliştirmeye devam ediyor.
A 250 e, A 250 e Sedan ve B 250 e olmak üzere markanın kompakt sınıf modelleri ilk kez üçüncü nesil hibrit güç ve aktarma sistemleriyle yollara çıkıyor. EQ Power ile desteklenen yeni kompakt sınıf otomobillerde elektrikli sürüş keyfi ve günlük kullanıma uygunluk ön plana çıkıyor.