5 binden fazla yetkili satıcı ile çalışan ve bir milyondan fazla bireysel kullanıcının her gün yüzlerce araç ilanı eklediği Tasit.com, satış başarısı en yüksek araç ilanlarını hazırlamak ve online ortamda kurumsal imaj yönetimi için nelere dikkat etmek gerektiğini yetkili satıcılarla bu eğitimde paylaşacak.

Tasit.com’un, Türkiye’deki yetkili satıcıların işlerine değer katacak olan bu değerli eğitim, 2004 yılından beri otomotiv sektöründe olan, hem kurumsal araç satışı deneyimi, hem de danışmanlık tecrübesi olan Tasit.com’un kurucusu Birol Kabakoğlu tarafından hazırlanmış.

Otomobil yetkili satıcı ve bayileri arasında son birkaç yıldır ikinci ele olan ilginin arttığını ifade eden Kabakoğlu, “İkinci el otomobil satışı Türkiye’de altyapı sorunları yaşıyor ve bu alan da dünyada olduğu gibi kurumsallaşma yoluna doğru ilerlemek durumunda” diyor.

 “İkinci el araç satışında bu işe kurum olarak girmiş bir yetkili satıcının, bayinin veya galerinin internet ortamındaki kurumsal imajı ve görünürlüğü çok önemli. İkinci el bir araç almak isteyen kişi belirli bir yetkili satıcının ilanı ile sıradan bir araç ilanı arasında bir fark görebilmeli. Bozuk veya kötü çekilmiş fotoğraflı, yetersiz açıklaması olan, yetersiz bir içeriğe sahip ilanlar kurumsal imajı zedeler. Online ortam artık bir imaj dünyası, siz istediğiniz kadar büyük ve güvenilir bir yetkili satıcı olun, internet ortamında potansiyel alıcının sizi gördüğü kadar profesyonel ve güvenilirsiniz. İnsanlar sizi orda ne kadar profesyonel görüyorsa imajınız da o kadar iyi.

Bugün dünyada birçok otomobil markası, markanın zarar görmemesi için yetkili bayilere ilan girerken kriterler koyuyor ve bazı dayatmalarda bulunabiliyorlar. Bu yetkili bayilerin büyük kısmı da aslına bakarsanız zaten markalaşmak istiyor. Bu nasıl mümkün olacak? Bu ancak işi daha farklı düşünerek, daha profesyonel yaparak ve daha fazla güven oluşturacak adımları atarak mümkün. Geçen yıl Tasit.com’a verilen tüm araç ilanlarının yalnızca %13’ü yetkili satıcılar tarafından verildi. Galerilerin payı ise %26. Yani baktığınızda tüm ilanların yalnızca %39’u bu işi kurum olarak yapanlarca verilmiş. Bu pastadan daha fazla pay alabilmeleri için yetkili satıcıların bu işi daha profesyonel, çağın ihtiyaçlarına uygun yapabilmeleri ve bireysel kullanıcılardan daha iyi bir imaj çizmeleri daha fazla güven vermeleri gerekiyor. “

Döviz ve altın fiyatlarındaki artışın sıfır otomobil satışlarına ve ikinci el otomobil satış ve fiyatlarına getirdiği durgunluğun kısmen de olsa hissedilmeye başlandığı bu dönemde ikinci el otomobil satışlarında hedefine ulaşan ve satış şansını yükseltecek şekilde, profesyonel olarak hazırlanmış ilanların önemi daha fazla ortaya çıkıyor.

“Bir aracı satmak için online bir ilan girmek basit bir konu gibi düşünülse de arabayı satmak aslında aracın ilanından başlıyor. Aracı satışa götürme şansı en yüksek ilanları hazırlarken bazı ufak noktalara dikkat etmek bile büyük fark yaratabiliyor. Biz de bu işin nasıl daha profesyonel yapılabileceğine ilişkin birikim ve deneyimlerimizi sektörün değerli yetkili satıcılarıyla paylaşmak için bu eğitimi hazırladık.”

10 Ekim 2015 Cumartesi günü Tasit.com Ataşehir ofisinde düzenlenecek eğitime katılım için e-posta veya telefonla LCV yaptırmanız gerekiyor.