Peugeot 208 WRX’ler İstanbul’daki bu etapta ‘boost’ yaparak daha da güçlenen rakipleriyle mücadele etmek zorunda kaldı. Eski Formula 1 pistinin çok sayıda virajını kullanan bu pistte, Timmy Hansen haftasonu ilk eleme turunu kazanmıştı, fakat Audi ve Ford marka araçların baskısı gerçekten son derece yoğundu. 

Bu tehdide rağmen, Timmy Hansen eleme turlarının sonunda ikinciliğe çıkmayı başardı. Daha karmaşık bir yarış çıkaran Davy Jeanney de final etabına katılmaya hak kazandı..

Kesinlikle çılgın bir yarı final sonunda iki Team Peugeot Hansen pilotu bir kez daha ikinci yarı finalin ilk iki sırasını alarak final biletlerini ceplerine koydular. Son derece yoğun mücadeleye sahne olan bu altı turun zorlu akışına bakıldığında bu sonuç takdir edilecek bir maharet oldu !

Finalde, Timmy Hansen atağını sürdürdü ve özellikle son turda Bakkerud’un müthiş baskısına rağmen yarışı baştan sona kadar önde götürdü. Davy Jeanney de beşinciliği ile bu zaferi tamamladı ve şampiyona için ekibine değerli puanlar kazandırdı. Bu yaylım ateş, Ekim ortasında İtalya’da ve Kasım sonunda Arjantin’de olmak üzere sezonun bitmesine iki yarış kala, Team Peugeot Hansen ekibinin Ekipler sıralamasında 79 puan farkla liderliğini pekiştirmesini sağladı.

Yılın bu üçüncü başarısı ile Timmy Hansen pilotlar sıralamasında geçen yılın şampiyonu Petter Solberg ile arasındaki puan farkını daha da azalttı. Böylece iki pilot arasındaki fark 19 puana indi.

RX Lites şampiyonasında ise,  Peugeot Red Bull Hansen Junior Team pilotu Kevin Hansen en yakın rakibinin 11 puan önünde liderliğini korudu. Önümüzdeki 16 ve 17 Ekim tarihlerinde İtalya’da yapılacak bir tek ayak kalıyor.

Kenneth Hansen, Ekip Direktörü

« Bugün ne gündü ama! Davy’nin dünkü ve bu sabahki talihsizliklerinden sonra geri dönüşüne çok sevindim. 208’inin direksiyonunda bütün gün boyunca ilerleme kaydettiğini gördük. Ve sonuçta iki Peugeot’nun yarı finalden birinci ve ikinci olarak çıkmış olmalarını görmek bize harika bir duygu yaşattı. Timmy birkaç teknik sorunla karşılaştı fakat bunların üstesinden gelmeyi başardı. Final özellikle yoğun bir mücadeleye sahne oldu. Timmy, Bakkerud ile arasındaki farkı ve her turda yaşanan bu durumu arttırmak amacıyla birkaç salise kazanmak için elinden geleni yaptı. İnanılmaz bir adrenalin deşarjı... Timmy finali kazandı ve Davy beşinci oldu. Bir kez daha ekip olarak iyi bir iş çıkardık ve Ekipler Dünya Şampiyonluğu için burada Türkiye’de çok değerli puanlar kazandık».

Timmy Hansen, Peugeot 208 WRX 21, yarışın birincisi

« Son derece ender görülen bir mücadele ile genç kariyerimin belki de en inanılmaz 12 turunu yaşadım. Yarı finalde güç kaybettim çünkü egzozum bloke olmuştu. Dolayısıyla tempoyu tutturmak ve pilotajımı hemen adapte etmek için 208’in bütün diğer kozlarını kullanmak zorunda kaldım. Yarı finalde birkaç karambolden sonra, gruptan önde çıktım ve birden dikiz aynamda Davy’yi gördüm. Varış çizgisini birinci ve ikinci sırada geçtik. Bu bile ne kadar güzel bir sonuçtu! Finalde yine aynı güç sorunuyla benzer bir yarış çıkardım. Bakkerud ile aramda yeterli farkı korumak için elimden geleni yaptım. Ve… Zafer! Beşinci olan Davy ile Ekipler Şampiyonluğu için puanlar toplamaya devam ediyoruz ve tabii ki şampiyon olmak istiyoruz. »

Davy Jeanney, Peugeot 208 WRX 17, yarışın beşincisi

«Özellikle aracıma oldukça hasar veren 3. eleme turundaki çarpışma ile hafta sonu benim için iyi başlamamıştı. Ekibe, yaptıkları çalışma için teşekkür ederim. Çünkü böylece 4. eleme turunda iyi bir tempo yakalayabildim ve sonuçta yarı finale kaldım.  Timmy ile aynı yarı finaldeydik. Çeşitli sürtünme ve çarpışma risklerinden sakınmayı başardım ve böylece hemen onun arkasında ikinciliğe yükseldim. Bu sonuç mekaniklerin yaptığı gayretli çalışmaların güzel bir ödülü oldu. Finalde, Audi’yi joker turda takip stratejimiz doğruydu. Çünkü hızlı olmamızı sağladı. Maalesef bir başka yarışmacı önümüzde spin attı ve böylece beşincilikten daha iyi bir derece yapma şansını kaybettim. Her şeye rağmen  “Ekipler“ şampiyonluğu için avansımızı koruyoruz ve önemli olan da bu. »