Otomobil gazetesi özel haber

Çek otomobil üreticisi Tatra patronlarının şu anda 21. yüzyılda markanın ilk otomobil markasını piyasaya çıkarma fikrini tartıştığı iddia ediliyor. Halihazırda firma, 1999'dan beri yeni bir otomobil piyasaya sürmedi ve şu anda sadece farklı kamyon üretimlerinde bulunuyorlar.

Projeye onay verildiği takdirde canlanan markanın ilk modeli muhtemelen geçmişten klasik bir Tatra modelinin kopyası olacak. Yeni modellerin, komünist rejimin resmi araçları olarak geçmiş rolünden dolayı hala olumsuz bir görüntü taşımasından ötürü, yeni aracın 1948'de tanıtılan T600'e dayanacağına işaret ediliyor.

Retro bir tasarıma sahip olacak otomobil, gövdesinin altında modern teknolojilere sahip olacak. Tatra’nın şasisini ve motorunu büyük bir otomobil üreticisinden alacağı iddialar arasında. Klasik Tatra’ların arka koltukların arkasına konulan hava soğutmalı V8 motora sahip olduğu düşünülürse bu oldukça ilginç bir çözüm.

Projeye ilişkin nihai kararın 2017'nin başlarında verileceği düşünülüyor. Eğer proje onaylanırsa, Tatra’nın retromodern modeli yaklaşık 100,000 dolarlık bir başlangıç fiyatına sahip olacak. Bu da aracı premium segmentinin bir oyuncusu konumuna sokacak.