OYDER Başkanı Murat Şahsuvaroğlu’nun OYDER adına yaptığı açıklamada “ÖTV matrah ve oran düzenlemesinin tüm sektöre hayırlı olmasını dileriz” ifadesi ve bu zam oranlarına hiç tepki göstermeyip üstelik methiyeler düzülmesi hem bayi teşkilatında çok tepki aldı ve yadırgandı. Konuyla ilgili olarak görüştüğümüz bayiler “Gelmiş geçmiş en kötü OYDER yönetimi” yorumunu yapıyorlar... Bayilerin genel kanısı; Murat Şahsuvaroğlu’nun otomotivin dışında diğer işleri olan otel ve turizm işleri nedeniyle tepki gösteremediği ve tam tersine olumlu mesajlar vererek kendine yol açtığı şeklinde… Doğru mu? yanlış mı bilemiyoruz. Bu konudaki iddialara karşılılık olarak, Murat Şahsuvaroğlu bir açıklama yaparsa aynen yayınlayacağımızı bilmesini istiyoruz. Murat Şahsuvaroğlu’nun otomotivin dışında iddia edildiği gibi otelcilik ve turizm alanında yatırımlarınız var mı? Otomotive yönelik alınan her kararı bu nedenle mi olumlu karşılıyorsunuz? İşte aşağıda OYDER açıklamasının altına yapılan yorumlar var. Sadece bir kaçını aldık. Çünkü bayilerin anlattıklarıyla bu okuyucu yorumları hemen hemen aynı tepkileri içeriyor. 

Bu arada yorumların arasında göreceğiniz Gelir İdaresi Başkanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı Sosyal Medya,  Hazine ve Maliye Bakanlığı gibi etiketlemeleri de çok yadırganmış durumda. Murat Şahsuvaroğlu’nun yakınlarına özellikle Bakanlığın dikkatini çekmek ve “bağlılığını” bildirmek için bu “etiketlendirme” işini yaptırdığı konuşuluyor. Şimdiye kadar  hiçbir OYDER Başkanın’nın yeltenmediği bu uygulama özellikle bayilerin gözünden kaçmadı. Şahsuvaroğlu açık açık istifaya davet ediliyor. 


Bu konu Murat Şahsuvaroğlu tarafından açıklanmaya muhtaç gibi duruyor. 

İşte yapılan yorumların sadece birkaçı…     


*


“Birilerine yağ çekmek yerine, Keşke sessiz çoğunluğun sesi olaydınız...”


“ÖTV indirimi yapılmış olsaydı indirimi de olumlu bulup destekleyecektiniz. Sattığınız araçlarda koruyucu bar lar var kolay eğilip bükülmüyor.”


“2. El de bu kadar sacmalık varken sadece konuşmakla yetiniyorsunuz Murat bey bu cabasızlıgınız bağlı oldunuz parti bir şey der diye mi?”


“İstifa etmeyi düşünüyor musunuz? Düşünmüyorsanız düşünün ve hatta bir an önce edin! Gidin kendi işlerinizle ilgilenin! Bırakın Oyder’i daha dirayetli, haksızlıklara boyun eğmeyen temsil yeteneği güçlü biri yönetsin! Sektörü olumsuz etkileyen bir zammı bu şekilde tepkisiz kalamazsınız”

 
@msahsuvarogluu
adlı kişiye yanıt olarak
@gibsosyalmedya
@HmbSosyalMedya
@HMBakanligi
 
@msahsuvarogluu
adlı kişiye yanıt olarak
@gibsosyalmedya
@HmbSosyalMedya
@HMBakanligi
@anadoluajansi