Şirkette 13 yıldır görev yapan Kirkhorn, 4 Ağustos'ta görevinden ayrıldı, ancak yumuşak bir geçiş sağlamak için yıl sonuna kadar Tesla'da kalacak.
Tesla, Zach Kirkhorn'un ayrılışı için bir neden sunmadı. "Görev süresi boyunca Tesla muazzam bir genişleme ve büyüme kaydetti. Tesla, Bay Kirkhorn'a önemli katkıları için teşekkür ediyor" dedi.
Tesla, muhasebe müdürü Vaibhav Taneja'yı yeni CFO'su olarak atadı. 45 yaşındaki Taneja, 2019'dan bu yana Tesla'nın Baş Muhasebe Sorumlusu olarak görev yapıyordu. Bundan önce şirkette başka görevlerde de bulunan Taneja, daha önce Hindistan ve ABD'de PricewaterhouseCoopers'ta çalışmıştı.
"Bu sabah Tesla Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevimden ayrıldığımı ve yerime Muhasebeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcımız Vaibhav Taneja'nın atandığını duyurdu. Bu şirketin bir parçası olmak özel bir deneyim ve 13 yılı aşkın bir süre önce katıldığımdan bu yana birlikte yaptığımız işlerden son derece gurur duyuyorum. Bu geçişi desteklemek için sorumluluklarımı değiştirirken, Tesla'da birçok kişinin mümkün olmadığını düşündüğü şeyleri başaran yetenekli, tutkulu ve çalışkan çalışanlara teşekkür etmek istiyorum. Elon'a da pek çok insana ilham veren liderliği ve iyimserliği için teşekkür etmek istiyorum."
Kirkhorn'un beklenmedik ayrılışı, Tesla'nın Cybertruck'ı bu yılın sonlarına doğru pazara sunmaya hazırlandığı ve elektrikli araç pazarında rekabetin arttığı kötü bir zamana denk geldi. Şirket, elektrikli araç sektöründeki 1 numaralı yerini korumak için yılın başından bu yana fiyatları düşürüyor.
Zach Kirkhorn 2019'un başlarında 34 yaşındayken Tesla CFO'su olarak atandı. Şirket o zamandan beri sürekli olarak kârlı durumda ve hatta son üç yılda yaklaşık 10 milyar dolar borç geri ödemesi yaptı. Borç geri ödemeleri Tesla'nın yatırım yapılabilir notu almasına yardımcı oldu. 2019'dan önce Tesla'nın uzun bir zarar geçmişi vardı ve zaman zaman çeyrek başına 1 milyar dolardan fazla nakit yakıyordu.
Pennsylvania Üniversitesi mezunu olan Kirkhorn, Tesla'ya Mart 2010'da finans departmanında kıdemli analist olarak katıldı. Kendisinden önceki CFO'lar Deepak Ahuja ve Jason Wheeler'ın altında çalıştı.
Tesla hisseleri açıklamanın ardından bugün erken işlemlerde neredeyse yüzde 3 düştü.