Tesla, 2017 yılını mali krizlerle kapattı. Ancak bu krizlerin ardında, şirketin bu yıl üretmeyi planladığı aile tipi ekonomik otomobil Model 3 var. Ardından Tesla Semi ve dünyanın en hızlı elektrikli spor otomobili olan Tesla Roadster 2.0’ı üretecek firma, bu araçların satışlarıyla mali olarak toparlanmayı hedefliyor. Dışarıdan bakıldığında risk gibi gözüken bu durum, Tesla’ya göre hiç de göründüğü gibi değil. Firmaya yapılan ön sipariş başvuruları, yeni fabrikaların açılmasına neden olacak kadar fazla. 

Tesla’nın yeryüzündeki bir diğer kahramanı ise Model X. Arazi aracı sınıfında üretilen Model X, SUV tipi otomobil rekabetinde ciddi bir performans farkıyla göze çarpıyor. Tesla’nın ürettiği motorlar ise bu işin büyülü tarafındalar. Tesla Semi tırının neredeyse orta seviye bir otomobil kadar rahata hızlanabiliyor olması devrim niteliğinde.

Kanat şeklindeki otomatik arka kapılarıyla Tesla Model X

Motorlarına fazladan tork gücü sağlayarak ivmelenmeyi maksimuma çıkartmayı çok seven Tesla’nın araçlarının kendi klasmanlarında en iyi olmalarına şaşmamak gerek. Eğer Model X P100D’yi satın alırsanız, yeryüzündeki en hızlı seri üretim SUV’lardan birisine sahip olacaksınız.