Unplugged Performance, öncü elektrikli araç donanımcılarından biri olarak yenileme pazarı camiasında iyi bilinen bir isim.
Ancak Hawthorne, Kaliforniya merkezli şirket, filo otomobil işine girerek Tesla elektrikli araçlar için çılgın gövde kitleri ve performans yükseltmeleri yaratmanın ötesinde işini çeşitlendiriyor. Daha spesifik olarak, Unplugged Performance UPfit adında yeni bir filo bölümü kurdu ve ilk ürünü Tesla Model Y Polis Aracı.
UPfit devriye aracı geçtiğimiz hafta sonu San Luis Obispo, Kaliforniya'da düzenlenen dünyanın en büyük Tesla buluşması Tesla Takeover'da görücüye çıktı. UPfit, ABD'de tüm polis filosunu elektrikli araçlarla değiştiren ilk şehir olan South Pasadena'dan 20 adet Tesla Model Y Polis Aracı siparişi almış durumda.
Şirket, polis aracının 91.990 dolara mal olduğunu söylüyor - stok araç için 50.490 dolar artı donanım için 41.500 dolar - bu da onu bir Ford Police Interceptor Utility Hybrid'den yaklaşık 7.000 dolar daha ucuz yapıyor. Ford Explorer tabanlı araçla karşılaştırıldığında, Model Y benzer bir menzil, daha iyi 0-100 hızlanma ve beş yıllık sahip olma süresi boyunca 27.012 $ yakıt tasarrufu sunuyor.
UPfit, müşterinin ihtiyaçlarına bağlı olarak Tesla Model Y polis aracını pek çok aksesuarla donatabiliyor. Bunlar arasında koltuk kılıfları ve yüksek dayanıklılığa sahip malzemeler, kalıplanmış koltuklar, mahkum hücreleri ve bölmeleri, K9 muhafazası ve güvenliği, ateşli silah ve ekipman rafları, GPS ve telsiz sistemlerinin yanı sıra bilgisayarlar ve aksesuarlar gibi polise özel iç donanımlar yer alıyor.
Aksesuarlar listesinde ayrıca itiş barları ve ızgara korumaları, koşu panoları, yüksek performanslı fren ve süspansiyon sistemlerinden oluşan Takip Paketi, özel aydınlatma çözümleri, sirenler, havalı kornalar ve hoparlör sistemleri, off-road ve kış iklim paketleri, hava kompresörleri ve elektrikli aletler, kargo depolama sistemleri ve daha fazlası yer alıyor. NIJ III+'ya kadar derecelendirmelere sahip zırhlama paketleri de menüde yer alıyor.
Unplugged Performance, elektrikli araçların kolluk kuvvetleri, kamu güvenliği, askeri ve kurumsal filoların ihtiyaçları söz konusu olduğunda "vergi mükellefi tasarrufu, daha temiz hava, en aza indirilmiş bakım kesintisi ve işte olağanüstü işlevsellik gibi ideal bir sonuç" sağladığını söylüyor.
Örneğin, polis araçları yerleşik elektronikleri desteklemek ve her an müdahale etmeye hazır durumda tutmak için her zaman açık durumda olmalıdır. Sonuç olarak, içten yanmalı polis araçlarında yakılan benzinin yüzde 60'ı rölanti sırasında ortaya çıkmaktadır.
Öte yandan, elektrikli araçlar minimum enerji gereksinimi ve sıfır galon yakıt kullanarak tüm elektronik aksamlara güç sağlayabilir. Bu nedenle Unplugged Performance, elektrikli araçların polis arabası olarak ideal olduğuna inanıyor.
Şirket, Tesla'nın yüksek hacimli elektrikli araç üretiminde tartışmasız lider olduğunu ve bunun da onu "onaylanmış en güvenli platform seçimi" haline getirdiğini savunuyor. Yıllar içinde Tesla elektrikli araçlarının düşük maliyeti, yüksek çalışma süresi, altyapı çözümleri ve önemli bir pazar payı olduğu kanıtlanmıştır.
Buna ek olarak, Tesla'ların kanıtlanmış bir güvenlik ve performans sicili var ve şu anda 10 ila 24 aylık bir bekleme süresine sahip olan diğer markaların rakip filo araçlarına kıyasla mevcut ve donatılmaya hazır olduklarından bahsetmiyorum bile.
 
"Bir polis memurunun gününün büyük bir kısmını geçireceği en yetenekli, en güvenli ve en konforlu ortamın, uygun şekilde donatılmış bir Tesla polis aracının içinde olduğuna dair hiçbir şüphemiz yok. Unplugged Performance, benzersiz Tesla ekosistemiyle sorunsuz bir şekilde çalışan bütünsel entegre çözümler geliştirme konusunda en derin uzmanlığa sahiptir. Tesla Polis Araçları için UPfit bölümümüzü tanıtmaktan heyecan duyuyoruz ve hem vergi mükellefleri hem de polis memurları için en iyi seçeneği temsil ettiğimizden eminiz."
Sözlerini bu şekilde bitirdi Unplugged Performance CEO'su Ben Schaffer.
Son olarak, Unplugged Performance'ın Tesla'ları modifiye etmedeki 10 yıllık deneyimi, şirkete göre donanım sürecinin güvenli bir şekilde yapılmasını ve kolluk kuvvetlerinin kullanımı için güvenilir olmasını garanti ediyor.