Tesla'nın sporTesla Roadster, ABD'nin Kaliforniya eyaletinde düzenlenen etkinlikle görüntülendi. Tesla CEO'su Elon Musk, Tesla'nın yeni model otomobili Tesla Roadster ve dünyanın dört gözle beklediği elektrikli kamyonu ilk kez tanıtarak görücüye çıkardı. Tesla CEO'su Elon Musk, gecede sahne alarak yeni otomobili Tesla Roadster'in tanıtımına "Çok çabuk hızlanan, İnanılmaz bir araç yapmak istedik" sözleriyle başladı. Musk, Tesla'nın spor otomobili Tesla Roadster 2.0 adlı aracın sıfırdan saatte 100 kilometre hıza 1,9 saniyede ulaştığını söyledi ve seri üretimi yapılan bugüne kadarki en hızlı araç olacağını da vurguladı.

Peki, Tesla Roadster'ın özellikleri nedir ve fiyatı ne kadar olacak? Tesla Roadster'in üretimine ne zaman başlanacak, hangi tarihte piyasaya sürülecek? İşte, yanıtı...

TESLA

TESLA ROADSTER ÖZELLLİKLERİ NELER?

Elon Musk, Tesla'nın spor otomobili Tesla Roadster 2.0 adlı aracın sıfırdan saatte 100 kilometre hıza 1,9 saniyede ulaştığını söyledi ve seri üretimi yapılan bugüne kadar ki en hızlı araç olacağını da vurguladı.

2020’de yollarda olması beklenen Tesla Roadster’ın 200 kWh’lık bataryası ile tam dolu şarjda yaklaşık 1000 km mesafe gidilebilecek.

Sunumu gerçekleştiren Elon Musk’ın verdiği bilgilere doğrultusunda, Tesla Roadster, 0’dan 100 km/h hıza sadece 1,9 saniyede ulaşacak.

TESLA

TESLA

TESLA ROADSTER FİYATI NEDİR?

Tesla Roadster’a sahip olmanın bedeli, tam 250.000 Dolar (yaklaşık 1 milyon TL) ve ilk alanlardan olmak istiyorsanız hemen 50.000 Dolar depozito ödemeniz gerekiyor.

TESLA

TESLA