Dünyanın en büyük Otomobil üreticilerinden olan Alman firması Mercedes-Benz, Tesla’ya karşı büyük bir hamle yaparak Frankfurt Motor Show’da gözdağı verdi. Otomobil üretimi konusunda tecrübelerinin, kalitelerinin ve de vizyonlarının ürünü olarak piyasaya sürmek istedikleri Mercedes Concept EQA ile ne kadar ciddi bir rakip olduğunu göstermek isteyen Mercedes fuarın en ilgi çeken stantları içerisinde yer aldı. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde tüm modellerinin elektrikli hale getireceğini belirten firma gelecekte nasıl görüneceğini de bu araçla tanıttı.

Mercedes Concept EQA isimli yeni araç Frankfurt Motor Show’da sergilendi. Şirket yeni konsept otomobilin seri üretime girip girmeyeceği yönünde bir açıklama yapmadı. Ancak yeni çıkacak olan araçlarının bu konseptte benzeyeceğini doğruladı. Yuvarlak hatlarıyla şık ve dinamik bir görünüme sahip olan otomobil üç kapıya sahip. Büyük jantlar ve ince yapılı yan aynaların yanında gövdenin çeşitli yerlerinde karşımıza çıkan mavi renkli LED aydınlatmaların da çoğu seri üretim araçta olmayacak.

İç mekan fotoğrafları paylaşılmayan konsept 272 beygir güç üretebiliyor ve dört tekerlekten çekiş sistemine sahip. 60 kWh kapasiteli bataryalarsa 400 km menzil sağlıyor.

Tesla'ya rakip olunacak 

Mercedes-Benz’in başkanı DieterZetsche, “Mercedes Concept EQA aracı, elektrikli otomobil alanında ciddi olduğumuzu kanıtlıyor” dedi.

Tamamen elektrikli otomobiller arasında en popüler marka olan Tesla’ya rakip olmayı planlayan Mercedes-Benz, bir gelenek haline getirdiği güveni elektrikli otomobillerle devam ettirecek gibi görünüyor.

Elektrikli araçlar ülkemizde çok popüler olmasa da önümüzdeki 5 yıl içerisinde otomotiv devlerinin destekleri ile elektrikli otomobilleri trafikte görmeye başlayacağız.

Kaynak: Milliyet