BMW, iX'in 300 mil (480 km) sürüş menziline sahip olması gerektiğini söyledi. Bu, Birleşik Devletler'de 371 mil olarak derecelendirilen Tesla Model X Uzun Menzilli'nin tahmini sürüş menzilinden daha az. BMW, sürücülerin hızlı şarj istasyonunda on dakikada 75 mil menzil ekleyebileceğini açıkladı.

Ön bölümde Alman markanın yeni tasarım dili dahilinde tamponun alt kısmına kadar uzanan devasa bir böbrek ızgara görüyoruz. Araçta kullanılan kamera, radar ve diğer sensörlere ev sahipliği yapan bu alan BMW iX'te kapalı bir panel şeklinde dizayn edilmiş. İnce LED farlar ve üçgen biçimli dikey hava girişleri de bu alanda dikkat çeken detaylardan.

Yeni BMW iX'e yandan baktığımızda oldukça büyük tekerleklere sahip olduğunu görüyoruz. Geniş çamurluklar elektrikli SUV'a kaslı bir görünüm kazandırmış. Ayrıca pek çok yeni modelde gördüğümüz gizli kapı kolları BMW iX'te de yerini almış. Arka bölümde ise oldukça ince tasarlanan LED stop grubuna yer verilmiş. Bunun yanı sıra SUV'un yanlarına kadar uzanan geniş bagaj kapağının tasarımı da hayli dikkat çekici.

BMW, iX'in boyut olarak mevcut BMW X5 SUV ile karşılaştırılabilir olacağını belirttikten sonra gösterge paneli geniş, kavisli bir ekran olacağını açıkladı.