1.33 litrelik turbo motor ve 4Matic dört tekerlekten çekiş sistemi kombinasyonu başarıyla sonuçlandı. Damarlarında CLS kanı taşıyan Mercedes CLA, bunun yalnızca tasarım ve teknolojiden ibaret olmadığını gösterdi. Dört kapılı coupe, 4Matic sistemi ile sürücüye maksimum güvenlik ve sürüş keyfini de vaat etmeye geldi. Evet, belki hali hazırda Mercedes-AMG CLA 45 S 4Matic+ aklınıza gelmiş olabilir. Fakat konumuz şimdilik 421 HP gücündeki piste uygun bir yol otomobilinden çok, 163 HP’lik dört kapılı bir coupe’nin dört tekerlekten çekişle yolda yapabilecekleri.

CLA bu konfigrasyona uyabilmek için önden çekişli versiyonunundan farklı olarak 7 yerine 8 kademeli DCT şanzımana hayat veriyor. Bu sayede kısa vites aralıkları ile en verimli şekilde dört tekerleğe iletilen güç asfaltla buluşuyor. Alt devirlerde gelen 250 Nm’lik tork, önyargıları kırmayı başarmış 1.33 litrelik motorun bir kez daha kendini ispat etmesini sağlıyor. Turbo erken devreye giriyor, vites değişimleri hızlı ve zeminde patinaja düşmek imkansız. 8.7 saniyelik 0-100 km/s hızlanma verisi ortalamanın üzerinde. Asıl ilgi çekici kısım virajlarda yaşanıyor. CLA 200 4Matic’te patlayıcı bir güç olmasa da memnun etmenin ötesinde bir kabiliyet bulunuyor. Virajlarda önden kopma veya arkadan kayma tedirginliği yaşamadan gaz pedalına güvenle basabiliyorsunuz. Sıkı yapıdaki gövde bir Mercedes’in güvende hissettirme durumunu sert virajlarda da yaşatmaya devam ediyor. Konu ıslak ve kaygan zemin olduğunda da benzer durum geçerli. Kontrolü kolay ve minimum patinaj. Vites sayısının yükselmesi yakıt tüketiminin de kontrol altında tutulmasını sağlamış. Otoyol sürüşlerinde 5.2 lt/100 km’lik fabrika değerlerini tutturmak çok kolay. Şehir içinde ise 9 lt/100 km gibi bir tüketim değeri ekranda belirebiliyor.

Mercedes CLA, hem kendiniz hem de dışarıdan bakanların beğeniyle izlediği bir dört kapılı coupe. Çıtasız camları, arkaya doğru eğilen tavan hattı, ışıldayan farları ve AMG+ donanımıyla gelen sportif tamponları ile dikkatleri üzerine çekmekte başarılı. İçeride ise kaliteli malzeme ve bolca teknoloji yer alıyor. MBUX bilgi eğlence sisteminin sunduğu sesli komutla birlikte 4 farklı şekilde kontrolü, sunduğu ambiyans aydınlatma ve kinetik koltuklar dahil içeriklerle birlikte akılla telefon entegrasyonu keyifli bir yolculuk vaat ediyor. Açılabilir panoramik cam tavan ve spor koltuklar ise CLA’nın sportif ruhunu konforla harmanlıyor.