Outdoor sporları ve sporcularına verdiği destek ile adından sıkça sözettiren The North Face, Kapadokya Ultra Trail organizyonunun ikinci yılında heyecan dozu yüksek ve üst düzey bir mücadele yaşandı. Organizasyonun henüz ilk yılında gördüğü yoğun ilgi, koşuya gönül verenleri sportif açıdan memnun ettiği gibi, doğa sporlarına elverişli coğrafi yapısıyla Kapadokya bölgesinin spor turizmi merkezi olarak öne çıkmasına da katkı sağlıyor. Bu yıl 3 farklı parkurda, 44 farklı ülkeden 1000 sporcunun katılımının beklendiği ultra trail koşularında kıra kırana bir mücadele yaşandı.

Gece Gündüz Zorlu Mücadele…

The North Face Kapadokya Ultra Trail koşuları, 110 km, 62 km ve 33 km uzunluğunda, büyük bölümü Kapadokya’nın kendine has volkanik arazisinde yer alan toprak patikalarda geçen üç farklı parkurda koşuluyor. 110 km parkuru 3360 m tırmanış içerirken, 62 km ve 33 km parkurlarında ise toplamda, sırasıyla, 1860 ve 910 m’lik tırmanış bölümü bulunuyor. En uzun koşu mesafesine sahip 110 km parkurunun maksimum 22 saatte tamamlanması gerekiyor.

Zorlu ve sürprizlerle dolu coğrafyada koşacak sporculara eşsiz bir deneyim vaadeden ultra trail koşularında, özel olarak tasarlanan elektronik takip sistemi sayesinde koşucuların parkurlarda geçmiş oldukları istasyonların bilgisine her an ulaşım sağlanabiliyor. Türkiye’nin farklı şehirlerinden ve yurtdışından yüzlerce sporcunun katılacağı koşular halkın yoğun ilgi gösterdiği ödül töreni ile son buluyor. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da ilk öğretim öğrencileri, organizasyonun kapanış etkinliği olan ve çocukları spor yapmaya özendirmeyi amaçlayan Kapadokya Çocuk Koşusu’nda buluşuyor.

“Ultra Trail” Koşuları…

Dünya genelinde ve ülkemizde giderek artan ilgi sayesinde ultra trail koşuları popüler doğa sporları arasında önemli bir yer edindi. Uzun patika veya dağ koşuları olarak da adlandırılabilen bu etkinlikler genellikle yükseltinin çok olduğu dağlık ve tepelik alanlarda, toprak ve taşlık patikalarda koşuluyor. Sporcular koşu sırasında ihtiyaç duyabilecekleri temel malzemeleri yanlarında taşırlarken, su, yiyecek desteği, dinlenme olanakları ve tıbbi yardim gibi hizmetler için koşu parkuru üzerinde belli aralıklarla ara istasyonlar yer alıyor.