Gündelik hayatta büyük bir ekosistemin önemli bir parçası olan hafif ticari araçlarla ilgili olarak Mercedes-Benz Ticari Araçlar Satış Sonrası Yetkili Servisi Aşin Motorlu Araçlar, bazı açıklamalarda bulundu. Üretimde binek otomobillerden daha dayanıklı bir yapıya sahip olacak şekilde geliştirilse de, düzenli bakımın önemine dikkat çeken Aşin Otomobil ve Aşin Motorlu Araçlar Genel Müdürü Okan Erdem, ticari araç sahibi şirketler ve bireysel kullanıcılar için tavsiyelerini paylaştı.    

Bakım aralıklarını uzatmayın

Otomobillere göre çok daha fazla yol kat eden hafif ticari araçların, ülkemizde yılda ortalama 30.000 km ile 150.000 km arasında kullanıldığını söyleyen Erdem, "Genellikle ticari amaçlı kullanılan araçlarda en büyük handikap, çok kilometre yapılmasına karşın zamandan tasarruf etmek adına bakımların aksatılması oluyor. Oysa bir günlük kapsamlı bir periyodik bakım sayesinde, problemsiz şekilde bir Vito sınıfı ile 15.000  km, Sprinter sınıfında ise 20.000 km kadar daha yol kat edebilirsiniz." dedi.  

Yeni araç satın almak zorlaşıyor, sermayenize iyi bakın

Düzenli kontrol ve bakımları sürekli aksatılan hafif ticari araçların yakıt tüketimlerinin yüzde 15-20  kadar artabildiğini ifade eden Erdem "Döviz kurlarındaki dalgalanma ve tedarik problemleri günümüz koşullarında yeni bir ticari araç satın almayı her geçen gün zorlaştırıyor. Diğer yandan hali hazırda kullandığınız hafif ticari araç, bir sermaye görevinde ve ticaret erbaplarının sermayelerine iyi bakmalarını tavsiye ediyoruz. Aracınıza yaptıracağınız düzenli periyodik bakım, 75 bin TL'yi bulabilecek motor revizyonlarına karşı en iyi önlem olurken, revizyon sırasında yaşanacak iş ve ciro kaybının da önüne geçecektir." şeklinde konuştu.