Tofaş tarihindeki kilometre taşlarından biri olan Minicargo Projesi’nin, üretilen 1 milyonuncu modeli ise yenilenen “Fiat Fiorino” oldu. Minicargo projesinin Fiat markalı yüzünü temsil eden ve hafif ticari araç segmentinde yeni bir sayfa açan Fiorino, Tofaş’ın Türkiye pazarında ve Avrupa ülkelerine ihracatında önemli bir rol oynuyor.

Üretimde 45. yılını kutlayan Tofaş’ın 2007 yılının son çeyreğinde üretimine başladığı Minicargo Projesi’nin 1 milyonuncusu Tofaş çalışanlarının katıldığı bir törenle banttan indirildi. Tofaş’ın Bursa’daki 400 bin adet üretim kapasitesine sahip fabrikasında, 3 farklı marka için üretimi gerçekleştirilen Minicargo projesinin Fiat markalı yüzünü temsil eden Fiorino’nun önemine dikkat çeken Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu, “Minicargo Projesinde, çoklu marka geliştirilmesi ve üretimi ile Türkiye otomotiv sanayisinde bir ilki gerçekleştirdik. Bununla birlikte bu proje, Tofaş’ın küresel bir otomotiv firması kimliğini kazanmasındaki dönüm noktalarından birini temsil etmektedir. Tofaş’ın 5 milyon adete adım adım yaklaşan üretim kronolojisinde fabrikamızda bantlarımızdan indindiğimiz hem 3 milyonuncu hem 4 milyonuncu araç unvanına sahip Fiat Fiorino, şimdi de Minicargo Projesinin milyon adedi bulan başarısını simgeliyor. Fikri ve sınai mülkiyet haklarının tamamı Tofaş'a ait olan Fiorino; günümüze kadar olan süreçte “2009 Yılın Ticari Aracı” dahil olmak üzere birçok uluslararası ödüle layık görüldü. Aynı zamanda yeni bir ticari araç segmentinin doğuşuna da başarıyla vesile oldu” dedi.

Üretimine 2007 yılının son çeyreğinde başlanan Minicargo Projesi’nden 8 seneyi aşkın süre zarfında 1 milyon adet üretmiş olmalarının önemine de dikkat çeken Eroldu, “Bu süre zarfında gerçekleştirmiş olduğumuz 1 milyonluk üretimin büyük bir bölümünü dünyanın pek çok ülkesine ihraç ederken; 200 bin adetini Türkiye pazarında Fiat Fiorino olarak müşterileriyle  buluşturduk.” dedi.