Quattroruote Türkiye olarak geçen ay Tofaş Akademi’ye konuk olduk. Yaklaşık bir gün geçirdiğimiz Akademi’de Tofaş Eğitimi konusunda öğrendiğimiz ilginç notları sizlerle de paylaşma istedik. İşte Tofaş’ın personel eğitime verdiği önem...

Tofaş Akademi, çalışanlarıyla değer zincirinde yer alan tüm paydaşlarının öğrenme ve gelişimine katkı sağlamak amacıyla 2010 yılında kuruldu.

Otomotiv sektörüne eğitimli ve deneyimli insan kaynağı kazandırmak için faaliyet gösteren Tofaş Akademi, bireysel, mesleki ve kurumsal gelişime odaklanıyor. “Türkiye’nin En Büyük Öğretim Tasarımı Projesi” olarak nitelendirilen Tofaş Akademi, bireysel farklılıklara duyarlı, yaşam boyu öğrenme olanakları sunmak, tüm değer zincirinde öğrenen ve paylaşan organizasyon kültürü yaratmak, kurum kültürünün sahiplenilmesini, yaygınlaştırılmasını ve geliştirilmesini sağlamak vizyonuyla hareket ediyor. Bu anlamda Tofaş Akademi, üniversitelerin ilgili fakültelerine eşdeğer fiziki şartlara ve içerik altyapısına sahip, bir gelişim platformunu temsil ediyor.

Tofaş’ın, çalışanlarıyla değer zincirinde yer alan tüm paydaşlarının öğrenme ve gelişimine katkı sağlamak amacıyla 2010 yılında kurduğu Tofaş Akademi, 2013 yılından bu yana Bursa fabrikasının içinde yer alan yeni binasında hizmet veriyor. Odağına bireysel, fonksiyonel ve kurumsal gelişimi alan Akademi, başta Tofaş çalışanları olmak üzere üniversite öğrencilerinden tedarikçilere, çalışan ailelerinden bayi ve servislere kadar geniş bir yelpazede eğitimler vererek, şirketin gelecek yolculuğunda önemli bir rol üstleniyor. Yaklaşık 1,5 milyon Euro’luk yatırımla hayata geçen Tofaş Akademi’nin yeni binasıyla beraber eğitim alanı; 3500 m2 ye ulaştı. Akademinin bünyesinde;  24 derslik, 1 konferans/sinema salonu, 2 atölye,  bayi satış eğitimlerinin yapıldığı uygulama bölümü, dinlenme ve oyun alanları bulunuyor. Yapılan bu yatırımla aynı anda 320 kişiye eğitim verme kapasitesine sahip akademinin toplam eğitim kapasitesi yılda 74.000 kişiye çıkmış bulunuyor.

Tofaş Akademi, bugün üniversitelerin ilgili fakültelerine eşdeğer fiziki şartlara ve içerik altyapısına sahip, bir gelişim platformunu temsil ediyor. Farklı bireysel öğrenme stillerine göre tasarlanmış yüzlerce eğitim modülü bulunan ve eğitmenlerini kendi bünyesinde yetiştiren Tofaş Akademi; çalışanların bireysel ve takım performansını artırmayı, şirket hedefleriyle paralel tasarlanmış çözümler sunmayı amaçlıyor. Bünyesinde 106 eğitmen ve 178 konu uzmanının görev aldığı Tofaş Akademi’de; profesyonel eğitmenler tarafından hazırlanan 124 eğitim modülü ve 141 bilgilendirme dokümanı standart olarak sunuluyor. Tofaş Akademi TEGEP (Türkiye Eğitim ve Gelişim Platformu derneği ) tarafından düzenlenen 2015 Öğrenme ve Gelişim Ödülleri kapsamında, eğitimde sosyal sorumluluk kategorisinde; Milli Eğitim Bakanlığıyla ortak gerçekleştirilen Fiat Laboratuarları projesiyle büyük ödüle, Tofaş Akademi Bayi Portali projesiyle Eğitim Teknolojisi Uygulaması kategorisinde Jüri Özel Ödülü’ne layık görülmüştür.