14 Ekim 2015 Çarşamba günü Sheraton Ankara Hotel Kongre Merkezi’nde, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın da katılımıyla gerçekleşen ödül töreninde, Ar-Ge merkezi bulunan şirketler arasında çeşitli kategorilerde en iyi performansı gösterenler ödüllendirildi. Tüm sektörlerin en iyi Ar-ge merkezinin belirlendiği ödül töreninde Ar-Ge ve inovasyon alanındaki yatırımları ve uygulamalarıyla öne çıkan Tofaş, tüm sektörler genelindeki değerlendirme sonucunda Türkiye’nin en iyi üçüncü Ar-Ge Merkezi seçildi ve Otomotiv Sektöründeki En İyi Ar-Ge Merkezi ödülünü aldı.Tofaş’ın tüm sektörler içinde 3. En iyi Ar-Ge merkezi ödülü almasıyla birlikte ilk defa Türkiye otomotiv sektörü, Ar-Ge alanında ilk 3 arasında yer almayı başarısını elde etti. Ayrıca şirketlerin Ar-Ge performanslarının değerlendirildiği Ar-Ge personel istihdamı, Ar-Ge harcama yoğunluğu, Proje Kapasitesi, İşbirliği ve etkileşim, Fikri mülkiyet yetkinliği ve Ticarileşme olmak üzere 6 kriterden“Ar-Ge Harcama Yoğunluğu” ve “Proje Kapasitesi” kriterlerinde en başarılı şirket olarak seçilen Tofaş bu dallardaki ödülleri de almış oldu.
Tofaş’ı temsilen törene katılan ve ödülleri Bakan Fikri Işık’ın elinden alan Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu, Tofaş vizyonunun ayrılmaz bir parçası olan Ar-ge alanında elde edilen başarıların kendileri için özel bir anlamı olduğunun altını çizdi. Eroldu, “Uzun yıllar boyunca Ar-ge’ye yaptığımız yatırımlarla bugün uluslararası standartlarda yetkinlik kazanmış bir Ar-Ge Merkezi ile sektörümüze ve ülkemize hizmet sunuyoruz. Türkiye’nin gurur duyacağı bir çizgide bu alandaki çalışmalarımızı hız kesmeden sürdüreceğiz” dediTofaş’ın Ar-Ge atılımının ve kaydedilen gelişimin Tofaş’ı otomotivin ana vatanı kabul edilen ülkelere araç geliştirip üreten bir konuma taşıdığını söyledi. Eroldu, son dönemde büyük ölçekli bir organizasyon olarak çalışmalarını sürdüren Tofaş Ar-Ge Merkezinin yakın bir zamanda satışa sunulacak Fiat Egea’nın doğuşunda çok önemli bir rol üstlendiğini ve ilerleyen süreçte daha büyük başarılara imza atacağını sözlerine ekledi.
Cengiz Eroldu, “Tofaş, 90’lı yıllardan bu yana teknoloji ve inovasyona yatırım yaparak, ülkemiz için yarattığı katma değeri sürekli artırmakta ve rekabet gücünü geliştirmektedir. Son beş yılda, yıllık ciromuzun yüzde 3’ünü Ar-Ge çalışmalarımıza ayırdık ve Ar-Ge kapasitemizi sürekli olarak geliştirdik. Ar-Ge’ye yaptığımız bu yatırımlar, bizi Fiat Chrysler’in Avrupa’daki 2. büyük Ar-Ge merkezi konumuna getirirken, yüksek yatırım gerektiren pek çok projenin de, Türkiye’ye kazanılmasının yolunu açtı. 600’ün üzerinde mühendisimizin çalıştığı Ar-Ge birimimiz, elde ettiğimiz başarılarda son derece önemli bir rol üstlendi. Bu bizi gururlandırıyor. Ancak daha kat edecek çok yolumuz var. Küresel rekabete ayak uydurmak için bu yöndeki çalışmalarımızı durmaksızın sürdürmeliyiz. Bu çalışmada devlet kurumları, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve değer zincirindeki diğer kuruluşlarla uzun vadeli planlar etrafında işbirliği yapmanın ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Bu nedenle Ar-Ge çalışanlarımızın mevcut teknolojilerin iyileştirilmesi ve yeni teknolojilerin kazanılması amacıyla ileri mühendislik projelerini yürütmek için üniversiteler ve diğer Ar-Ge ortaklarımızla işbirliklerini sürdürmelerini çok önemsiyoruz” şeklinde konuştu.