Geçen ay devreye aldığı “Mesleki Eğitime Destek Programı” kapsamında 15'i kesit olarak hazırlanmış 56 aracı, üniversite ve lise atölye çalışmalarında kullanılmak üzere tahsis etmeye başlayan Tofaş, Uludağ Üniversitesi’ne de bir adet Fiat Egea teslimatı gerçekleştirdi. 

Tofaş, “Mesleki Eğitime Destek Programı” kapsamında 15’i kesit, 56 adet Fiat Egea model aracı, 43 üniversite ve 13 meslek lisesine hibe etmeyi sürdürüyor. Tofaş’ın büyük önem verdiği bu projede ilk duraklarından biri Bursa’daki Uludağ Üniversitesi oldu. Tofaş Kalite Direktörü Erdal Şimşek, yeni teknolojilere hâkim teknik insan gücünün yetiştirilmesi hedefi ile bir adet Egea model otomobili, VI. Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri etkinliğinde, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay’a teslim etti.  

Tofaş Ar-Ge Ekibi Otomobilde Hafifletmenin Sırları Verildi 

Egea modelinin geliştirilme sürecinde büyük önem taşıyan “Yenilikçi Ağırlık Azaltma Teknolojileri” çalışmaları da, VI. Uludağ Üniversitesi Bilgilendirme ve Ar- Ge Günleri kapsamında Tofaş tarafından kurulan stantta öğrenciler ile paylaşıldı. Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ve beraberindeki heyet, Tofaş standını ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgi aldı. 

Program kapsamında gerçekleştirilen “4. Sanayi Devrimi” oturumunda moderatörlük yapan Tofaş İleri Ürün Mühendisliği Koordinasyon Müdürü Erhan Küçüksüleymanoğlu, Tofaş’ın Ar-Ge alanında sürdürmekte olduğu bu çalışmaların tüm sektöre örnek olduğunu vurguladı.  

Etiketler: otomobil   tofaş   uludağ   üniversitesi   yatırım   araba   haber   haberler   haberleri   haberi