TOGG Mayıs ayındaki teslimatları yetiştiremedi. Sosyal medyada şikayetlerin sonu gelmiyor. TOGG yönetimi yani CEO’su Gürcan Karakaş da bu konuda resmi açıklama yapmıyor. Yandaş medyayı etrafına toplayıp istediği soruları yanıtlaması ve şikayetler hakkında hiçbir açıklama yapmaması şimşekleri üzerine çekmesine neden oluyor. TOGG, Siyasi bir oluşum olduğu için de bu siyasi gücü arkasına alarak çok rahat davranıyor. Bağımsız, özgür bir yayın olarak TOGG CEO’su Gürcan Karakaş’ın teslimatlar konusunda net, tek tek tarih ve sayı vererek yapılmış ve yapılacak teslimatlar konusunda açıklama rica ediyoruz.

Kaporalar İade edildi mi?


Bir de en çok merak edilen konulardan bir olan, yüzbinlerce kişinin milyar TL’yi bulan kaporaları iade edildi mi? Edildiyse ne zaman, edilecekse ne zaman olduğu konusunda da açıklama bekliyoruz. Çünkü bu konuda mağdur olan tüketiciler şikayet var sitesine tepkilerini dile getiriyorlar. İşte bir örmek:
“Togg ön sipariş kurası için almış olduğu 60.000 TL’lik kaporayı bankadan EFT yapınca hemen hesaba geçebiliyor da, kura sonucu araç çıkmadığında iade edeceği parayı neden 14 gün bekletiyor. Daha önce e cüzdan'a gönderi yaptım ve hemen geriye alabildin. Paraların acil iadesini talep ediyorum. “
Bu konularda TOGG CEO’su Gürcan Karakaş’ı açıklama yapmaya davet ediyoruz.

Toplanan paralara ne oldu?

2023'de teslim edilecek 20 bin araç için 177.467 kişi başvurmuştu. 20 bin asil, 20 bin de yedek çekilişle belirlendi. 60 bin TL'den toplamam ön sipariş bedeli 10.6 milyar TL toplandı. Kurada çıkmayan 137.467 kişiye toplam 8.2 milyar TL ödenmesi gerekiyordu. Sözleşmede 14 gün sonra iade edilecek maddesi vardı. Ancak hala parasını alamayanlar var. şikayetvar.com sitesine onlarca şikayet var. Parasını alamayanlar çoğunlukta.

Kurada çıkanlar araçlarına ulaşamadılar, kurada çıkmayanlar iadelerini alamamışlar.

Ve TOGG CEO'su Gürcan Karakaşi bunlar için hiç bir açıklama yapmıyor. Kendisini açıklama yapmaya davet ediyoruz.