TOGG’un üretmeyi planladığı 5 modelden biri olan C-MPV ile ilgili bilgi veren Karakaş, “Bu aracın ticari versiyonunu da üretmeyi planlıyoruz. Çünkü ticari araçlarda otomobiller gibi elektrikliye dönecekler. Biz bu rekabete hazır olacağız” dedi.

Cari açığa 7 milyar Euro katkı : Türkiye’nin otomobilinin cari açığa 7 milyar euro katkı sağlayacağını açıklayan Karakaş, 15 yıl içinde Gayri Safi Milli Hasıla’ya katkısı ise 50 milyar euroyu bulacak.

Las Vegas’dan anlaşmayla döndü: Las Vegas’da düzenlenen dünyanın en büyük Tüketici Elektroniği Fuarı’nda katıldığı bir panelde Türkiye’nin otomobilini anlatan Karakaş, fuardan yeni işbirlikleriyle döndü. Karakaş, fuarda bir şirketle işbirliğine yönelik  anlaşma imzaladıklarını söyledi. 
 

İsmi 2020 ortasında açıklanacak: Marka ve isim çalışmalarına da başladıklarını söyleyen Karakaş, başlangıçta 150 olan isim alternatiflerinin 10’nun altın indiğini ifade etti. Kolay telaffuz edilebilen, farklı ülkelerde yanlış anlaşılmayacak bir isim belirlemeye çalıştıklarını anlatan Karakaş, Almanya, Rusya, Norveç, Fransa gibi ülkelerde de anket yaptıklarını kaydetti. Karakaş, 2020 ortasında nihai kararı açıklayacaklarını söyledi. 


Kimse toz konduramayacak
Türkiye’den çok kaliteli bir otomobil çıkmasını kimsenin beklemediğini, bunun en önemli nedeninin 2022’deki EuroNCAP şartları olduğunu anlatan M. Gürcan Karakaş, “Savunma sanayiden bize gelen arkadaşlarla birlikte modelleme ve simülasyonlarla beraber buna hazırlanıyoruz. Yurtdışına çıktığımız zaman kimsenin otomobile toz konduracak bir durumu kalmayacak. Direksiyonda biz varız. Bizim ihracat pazarı olarak ilk etapta gördüğümüz Pazar Avrupa ve altyapısı hazır olduğu sürece bazı Türki cumhuriyetler olacak. Bu süreç ölçek ekonomisi ile katlanabilir ve hızlandırılabilir” diye konuştu.