Türkiye operasyonel kiralama sektörünün gelişimi ile ilgili görüşlerini paylaşan TOKKDER yönetim kurulu başkanı F. Türkay OKTAY “Türkiye ekonomik büyüme için dış kaynağa ihtiyaç duyan bir ülke. Bu nedenle, ülke olarak kısıtlı kaynaklarımızı verimli kullanmak durumundayız. İşte tam bu noktada, operasyonel kiralama yöntemi her boyutta işletmeye kaynaklarını etkin kullanma ve verimli çalışma olanağı sağlamakta. Operasyonel kiralama yönteminin yarattığı finansal ve operasyonel avantajların çok uluslu ve büyük yerel şirketlerin yanı sıra küçük ve orta ölçekli işletmeler tarafından da keşfedilmesiyle sektör bu hızlı büyüme grafiğini yakaladı demek yanlış olmaz. Elbette birçok sektör oyuncusunun büyük şehirler dışında da ülkemiz coğrafyasındaki tüm işletmelere ulaşmaya çalışması da bu büyümede önemli rol oynamakta.” dedi.

Araştırma sonucunda ulaşılan sektörün müşteri sayısı ve müşteri başına düşen araç sayısı verileri TOKKDER yönetim kurulu başkanı F. Türkay OKTAY’ın ifadesini destekler nitelikte. 2015 yılının ilk yarısı sonunda, sektörün müşteri sayısı 2014 yılının aynı dönemine göre %28,1 oranında artarak 37.396’ya ulaştı. 2014 yılının ilk yarısı sonunda sektörün müşteri başına düşen araç sayısı 6,8 iken 2015 yılının ilk yarısı sonunda bu rakam 6,3’e düştü.

TOKKDER genel koordinatörü Tolga ÖZGÜL ise yaptığı değerlendirmelerde şunları ifade etti: “Operasyonel kiralama sektörünün Türkiye’de henüz olgunlaşmamış bir sektör olduğu söylenebilir. Ülkemiz yollarındaki yaklaşık 10 milyon otomobilden 2 milyon 400 bin kadarının şirketler ve işletmeler tarafından iş amaçlı olarak kullanılmakta olduğu düşünülürse, operasyonel kiralama henüz bu araç parkının ancak % 10’una hizmet verir durumda. Gelişmiş ülkelerde bu oran % 30-45 arasında değişmekte. Bu da sektörün ülkemizde önemli bir büyüme potansiyeline sahip olduğunun önemli bir göstergesi.”

Bu araştırma dönemi itibarı ile:

- Renault %28’lik payı ile Türkiye operasyonel kiralama sektörünün araç parkında en çok tercih edilen marka olmayı sürdürürken, %17,8 ile VW, %12,8 ile Ford, %10,1 ile Fiat takipçisi oldular.

- Sektörün araç parkının yaklaşık yarısı (%51,1) C segment araçlardan oluşurken, B segment araçlar %29,7, D segment araçlar ise %13,5 pay aldı.

- Sektörün araç parkının %93,8’i dizel araçlardan oluşurken, manuel vites araçlar %59,4 pay aldılar.

Türkiye yeni otomobil satışlarının bir önceki yılın aynı dönemine göre %45,2 oranında arttığı (Kaynak: ODD) 2015 yılının ilk yarısında operasyonel kiralama sektörü Türkiye’de satılan yeni otomobillerin %14,6’sı olan yaklaşık 47 bin 930 adet yeni aracı filosuna kattı. 2014 yılının ilk yarısı sonuna göre %16,6’lık bir büyüme kaydeden sektörün parkındaki araç sayısı yaklaşık 250 bin 95 adet oldu. Sektörün 2014 yılı sonuna göre büyüme oranı ise %5,5.

2015 yılının ilk yarısında yapmış olduğu yaklaşık 3 milyar 168 milyon TL’lik yeni araç yatırımı ile Türkiye operasyonel kiralama sektörünün aktif büyüklüğü 15,1 milyar TL’ye ulaştı.

Tüm bu çarpıcı veriler, operasyonel kiralama sektörünün gelişim potansiyeliyle Türkiye ekonomisi için ne denli önemli olduğunun bir kez daha altını çizdi.