Toyota, bu üniversitelerde kurulacak ortak araştırma merkezleri için gelecek 5 yılda yaklaşık 50 milyon yatırım yapacağını açıkladı. Toyota yaptığı 50 milyon dolarlık yatırımla bilgisayar bilimi ve insan-makine etkileşimine daha fazla odaklanarak trafik kazalarını azaltmayı hedefliyor.

Toyota, MIT ve Stanford’un araştırma ekipleri daha güvenli sürüş kararları veren ve daha güvenli sürüş çevresi yaratacak gelişmiş teknolojiyi oluşturmak için işbirliği içerisinde çalışacaklar. Bu çalışmalar trafik kazalarını azaltma konusunda büyük bir role sahip olacak ve kaza riskini minimum seviyeye indiren bir otomobilin geliştirilmesine katkı sağlayacak.

Toyota’dan yapılan açıklamada; öncelikli olarak akıllı araç teknolojisinin ivme kazanmasına odaklanılacağı belirtilerek “Trafik yaralanmalarının önüne geçilmesine ve sürdürülebilirliğe destek vermek, robot teknolojisini kullanarak hayat kalitesini artırmak birincil temel hedefimizdir” denildi.

Toyota’nın uzun zamandır üzerinde çalıştığı sürücüsüz araçlar ve gelişmiş sürücü destek sistemlerinin yanında, şirket 1970’ten beri endüstriyel amaçlı robotlar ve 2000’lerden beri insan hayatını asiste edecek robot uygulamalarını geliştiriyor.