Avrupa’da satışa başladığı 1963 yılından bu yana 31 milyon 300 binden daha fazla satış gerçekleştiren Toyota Motor Avrupa, aynı zamanda 1990’dan bu yana burada 11 milyar Euro’nun üzerinde yatırım yaparak önemli adımlar atmayı sürdürdü.
Türkiye’de ise 1990 yılından bu yana 890 binin üzerinde Toyota satışı gerçekleştirilirken bu rakamın yarısından fazlası ise efsanevi Corolla modeline ait oldu.
 
Avrupa’da ilk 8 ay verilerine göre Toyota 720 bine yakın araç satışı gerçekleştirirken, Yaris modeli 115 bin adet ile markanın en çok satan modeli oldu. Bununla birlikte markanın B-SUV modeli Yaris Cross ise 103 bine yakın satış adediyle kısa zamanda Avrupalı müşterilerin favori araçlarından biri haline geldi.
 
Toyota’nın Türkiye’de üretilen modellerinden C-HR’ın satış rakamı 84 bin 664 adet olarak gerçekleşti. Corolla HB ve Touring Sports 77 bin civarında satış elde ederken Türkiye’de üretilen Corolla Sedan’dan ise 51 bin 565 adet satıldı. Avrupa’da satılan C-HR modellerinin neredeyse tamamı hibrit olurken Corolla Sedan’da hibrit satış oranı ise yüzde 53 oldu.
 
Sıfır ve düşük emisyonlu araç satışlarıyla 160 milyon tondan fazla CO2 emisyonu azaltıldı
Toyota global olarak önemli satışlar elde ettiği ve bu sayede uzun yıllardan bu yana CO2 emisyonlarının azaltılmasına katkı sağladığı hibrit ve elektrikli araç satışlarıyla da dikkat çekiyor. Toyota tüm dünyada bugüne kadar 21 milyondan daha fazla hibrit, yakıt hücreli ve tam elektrikli araç satışı gerçekleştirirken; Toyota bu satışlarla 160 milyon tondan daha fazla CO2 emisyonunun azaltılmasını sağladı.