Mevcut Toyota C-HR, Türkiye’de üretilip yaklaşık 50 farklı ülkeye ihraç ediliyor. Amerikan versiyonuyla ilgili resmi detaylarıyla basına yansıyan makyajlı Toyota CH-R, kısa süre sonra Türkiye’nin de içerisinde bulunduğu Avrupa versiyonuyla karşımızda duruyor. Yapılan makyaj niteliğindeki güncellemeleriyle önemli nitelikler elde eden C-HR, teknoloji konusunda da elini daha da güçlendirerek yoluna devam edecek. Toyota’nın kaputun altında yaptığı iyileştirme de, performans verilerinin artı kısmına yazılacaklar arasında.

 

Model üzerinde yapılan değişim listesinin başında far grubunun LED‘e taşınması geliyor. Gündüz farlarında da farkını hissedeceğimiz bu yapının kullanıcı deneyimine de yansıması bekleniliyor. Tasarımda farkı hissedilen değişimlerse tampon ve lip gibi temel taşlardaki çizgilerde olacak. Arka taraftaki ışıklandırmalarda da LED teknolojisinden faydalanan Toyota, burada ise daha sakin dokunuşları tercih ediyor. Kokpit bölümüne geçtiğimizde ise deneyimi en çok etkileyecek parçanın yeni multimedya olacağını söylemek mümkün.

Apple CarPlay ve Android Auto desteğini de beraberinde getiren sistemi yazılımsal iyileştirmeler destekliyor olacak. Yeni C-HR’ın kaputunun altında yapılan güncellemeyle birlikte asfalta artık daha güçlü bir aracın çıkacağını söyleyebiliriz. 120 beygirle gelen 1,8 litrenin yerini alan 2.0 litrelik yeni ünitenin beraberinde 180 beygirin biraz daha üzerinde gücü getiriyor olması şüphesiz hissedilir olacak. Ürün gamında yer alan 1,2 litrelik turbo benzinlinin ise yeni model yılıyla birlikte artık listelerde yer almayacak olması da önemli detaylar arasında.