Son 15 yıldır Amerika'nın en çok satan otomobili Toyota Camry, bu satışları daha da arttırmanın peşinde. Sekizinci nesil sedan, kendini kanıtlamış, güvenilir ve sportif performansı ve tarzı sayesinde daha heyecan verici ve duygusal bir karaktere sahip olana kadar toplam bir evrim geçirdi.

Yeni Toyota Camry, şirketin araçlarını tasarlama, mühendislik ve paketleme yöntemleri için tamamen yeni bir stratejiyi temsil eden TNGA (Toyota Yeni Küresel Mimari) mimarisini kullanıyor. TNGA, tüm duyuları etkileyen eğlenceli bir sürüş deneyimini sunarken, Toyota'nın geleneksel üstün kalite ve güvenlik değerlerini korumaya devam ediyor. Bu konuda en büyük yardımcıları yeni bir motor, aktarma ve GA-K platformunun kullanılmasıdır.

Toyota otomotiv operasyonlarından sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Bob Carter, "Tamamen yeni 2018 Camry şüphesiz, şimdiye kadar ürettiğimiz en büyüleyici orta boy sedanı" dedi. "Camry sahiplerine, Amerika'nın en çok satan otomobillerinden bekledikleri herşeyi sunuyor ve buna ek olarak yeni tasarımı, daha ileri teknolojisi, üstün emniyet sistemleri ve heyecan verici derecede heyecan verici bir performans sergiliyor. "dedi.

Yeni Camry'nin Baş Mühendisi Masato Katsumata, "İnsanın ruhunu kışkırtan bir şey yaratmak için eğlencenin tadını çıkaran yeni bir sedan konsepti hazırladık" dedi. "Yeni nesil Toyota Camry'yi geliştirirken, gerçek bir şoför arabası yaratmamıza izin veren temiz bir kaynakla başlayabildik."
Yeni 2018 Camry'de üç yeni güç aktarma organı mevcut olacak: D-4S Yakıt Enjeksiyonu ve yeni 2.5 litrelik inline-4 benzinli yeni 3.5 litrelik V6, yeni 8 vitesli Direct- Shift otomatik şanzıman (8AT) ve yeni nesil Toyota Hybrid System (THS II).

Toyota Camry sürücüleri, yeni Toyota Entune ™ 3.0 multimedya sistemi ile gelişmiş bağlantı ve eğlencenin tadını çıkaran ilk sürücüler olacak. Yeni 2018 Camry, tüm modellerde Entune 3.0'u ön plana çıkaracak ve gelişmiş bağlantılara sahip araç teknolojileri sunacak.

Yepyeni 2018 Toyota Camry, 2017 yaz aylarının sonlarında Toyota bayilerine satılmaya başlayacak.