Japon otomobil grubu, Çin'de yavaş satışlar ve pazar payında düşüş yaşayan tek eski üretici değil; Volkswagen kısa süre önce satış hacmini artırmak için ID.3 tamamen elektrikli hatchback'i için fiyat indirimlerine başvurdu ve bu hamle 10.000'den fazla siparişle sonuçlandı - Mayıs ayında satılan 3.000'den az adede kıyasla büyük bir gelişme.
Toyota, pek çok çevreci ve elektrikli araç meraklısı tarafından, araçlara büyük bataryalar yerleştirme fikrine karşı sürekli mücadele etmesinin ardından, tamamen elektrikli bir serinin benimsenmesinde geri kalmış olarak görülüyor. Ancak, Japon üreticinin 2028'den sonra 1,448 kilometre yol kat edebilen bataryalı araçlarla sonuçlanacağı bildirilen elektrikli araç stratejisinde dramatik bir değişimi duyurmasıyla işler değişmeye başladı.
Toyota, kendi bataryalarını geliştirmenin, Tesla tarafından yapılanlara benzer büyük metal dökümler kullanmanın ve yeni elektrikli araçlardan mümkün olduğunca fazla kilo azaltmanın yanı sıra gelecekteki araçlarını mümkün olduğunca aerodinamik hale getirmenin ötesinde, şimdi de Çin'de elektrikli araç teknolojisi geliştirmeyi destekleyeceğini açıkladı.
Güç aktarma organları bölümünde, tedarikçiler Denso ve Aisin çalışmalarını artıracak, ancak sadece tamamen elektrikli araçlar için değil, Toyota hala elektrikli araçlar, şarj edilebilir hibrid araçlar ve hidrojenle çalışan araçlardan oluşan çeşitlendirilmiş bir ürün yelpazesinin satışlarda başarılı olmanın ve karbon emisyonlarını azaltmanın anahtarı olduğuna inanıyor.
Ayrıca, Çin'de "akıllı kokpitlerin" yerel tasarımı ve geliştirilmesi devam edecek ve FAW Group, Guangzhou Automobile Group (GAC) ve BYD (Build Your Dreams) ile üç ortak girişimden mühendisler, Toyota'nın Çin'deki en büyük araştırma ve geliştirme tesisinde proje bazında birlikte çalışacak. Şirket, bu zihniyet değişimine kaç kişinin dahil olacağını belirtmekten kaçındı, ancak bir sözcü elektrifikasyon ve akıllı araçlara odaklanacaklarını söyledi.
Duyuru, Toyota'nın yerel olarak üretilen bZ4X elektrikli aracının üretimini azaltması ve bu ayın başlarında 1.000 sözleşmeli işçiyi işten çıkarmasının ardından geldi. Yılın ilk yarısında, Japon şirketin Çin satışları, Lexus'unkiler de dahil olmak üzere, yüzde 2,8 düşerek yaklaşık 879.000 adede geriledi. Buna karşılık yerel marka BYD aynı dönemde 1 milyondan fazla elektrikli binek araç sattı.