Yeni Toyota Hilux ile, Türkiye’nin en zorlu koşu organizasyonu ve ilk gökyüzü koşusu olma özelliği taşıyan “Tahtalı Run to Sky”ı takip etmek için İstanbul’dan Antalya Kemer’e yolculuk ettik. Her biri farklı zorluk seviyesi, eğim ve irtifaya sahip 5 yarış gerçekleşti. Likya yolunu ve Kemer Bey Dağları’nı da içine alan parkur, 2 bin 365 metrelik Tahtalı Dağı’nın zirvesinde sona erdi. Elbette böylesi zorlu bir parkura uyum sağlayabilecek, Off-road kabiliyetlerine sahip bir araca ihtiyacımız vardı. Bu konuda Toyota’nın “Yenilmez” kimliği ile kutuplardan volkanlara, çöllerden en zor arazi koşullarına kadar başarıyla yol alan Hilux modeli bizim için doğru tercihti. 1968’den bu yana en çok tercih edilen pick-up unvanına sahip Hilux, her nesliyle çıtayı bir adım öteye taşıyabilen bir araç. Yine de bir uçurumun kenarında ilerlediğimizi hatırlatalım. 


Hilux ile asfaltta ilerlerken gücü hissedebiliyorsunuz. 2.4 litrelik dizel motorun 150 HP gücü yüksek hızlara kolaylıkla erişimi mümkün kılıyor. 6 ileri otomatik şanzımanlı Hilux’ı yine 6 ileri manuel olarak da tercih edebiliyorsunuz. Süspansiyon ve direksiyon tarafında ise yapılan iyileştirmeler sayesinde uzun yolculuklar bir hayli konforlu ve keyifli. Şehir içi manevra ve park kolaylığı için park sensörleri ve geri görüş kamerası büyük fayda sağlıyor.


Sporcular dağlara tırmanırken Hilux ile onlara eşlik ediyoruz. Rotamızda sıradan bir otomobil için neredeyse imkansız olan kayalık bir arazi bulunuyor. Bu yüzden yakıt ekonomisi sunan 4x2 modundan 4x4 sürüş moduna geçiyoruz. 29 derecelik yaklaşma ve 27 derecelik uzaklaşma açısıyla birlikte Hilux, 310 mm’lik sürüş yüksekliğine sahip. Maksimum su geçiş derinliği kapasitesi ise 700 mm. Bu veriler güvenli bir sürüş için yeterli. 400 Nm’lik tork ise en dik yokuşlarda sorunsuz ilerlemeyi mümkün kılıyor. En çok şaşırtan ise Hilux’un bunca sert arazide ilerlerken sıra dışı bir konfor ve güven hissiyatı sunuyor olması. Toyota Hilux, arazide bambaşka bir karaktere bürünüyor. Çukurlardan geçerken ve kayalıklardan çıkarken zorlu bir yoldan geçtiğinizi pek de hissetmiyorsunuz. Gözünüz her seferinde daha zorlu bir arazi arıyor. Zirveye çıkıp birer kahve eşliğinde başarılı koşucuları ve Hilux’u izlerken eğlenceli yolculumuzu konuştuk. Tam anlamıyla bir keyifti..


Yeni Hilux, tüm yol koşullarına uyum sağlayabilen bir pick-up. Hem yenilikçi tasarımıyla modern bir SUV görünümü sunarak dikkatlerini üzerine çekiyor hem de içerideki zengin donanımlarıyla binek otomobil konforu vaat ediyor. Güçlü görünümü sağlayan ön tampon ve ön ızgaraya geceleri net bir aydınlatma sağlayan LED farlar eşlik ediyor. Yine LED sis farları ve arka stop lambaları şık bir görünürlüğü beraberinde getiriyor. 18 inç siyah alüminyum jantlar, arka kasa roll-bar, siyah boyalı sürgülü kapak ve modele özgü çamurluk üst koruyucu gibi donanımlar Invincible versiyonuyla birlikte gelen sıra dışı özelliklerden. Bu donanımlarla modelin kullanışlılığı ve dikkat çekici yönleri yüksek seviyede kendini gösteriyor. Donanım demişken, Hilux modeli Adventure, Hi-Cruiser ve Invincible olmak üzere 3 farklı donanım seviyesiyle sunuluyor. Test ettiğimiz Invincible versiyonunda deri koltuk döşemesi, ısıtmalı ön koltuklar, ısıtmalı direksiyon simidi, elektrikli ayarlanabilir ön sürücü koltuğu, segmentinde tek olan 9 hoparlörlü JBL Premium ses sistemi, mat gri detaylar ve kapı içlerindeki ambiyans aydınlatmaları öne çıkıyor. Bununla birlikte Hilux’ın Invincible versiyonunda özel anahtar tasarımı da dikkat çekiyor. 


Yolculuğu keyifli kılan bir diğer donanımsa, geliştirilmiş 8 inç ekrana sahip multimedya sistemi. Yeni Hilux’ta daha hızlı bir yazılım ve ekran tepkileriyle araç içi deneyimi ileriye taşırken; Apple CarPlay ve Android Auto akıllı telefon entegrasyonlarına uyumlu. Bu sayede akıllı telefonunuzdaki navigasyon, müzik, aramalar ve mesajlar gibi pek çok özelliği multimedya ekranına yansıtabiliyorsunuz. İçerisi adeta bir SUV konforunda. 


GÜVENLİK GARANTİ


Hilux tatmin edici konfor ve arazi özelliklerine ek olarak aktif ve pasif güvenlik sistemlerinden de ödün vermedi. Hilux’ın her modelinde sürücü ve yolcu ön/yan hava yastıkları, ön ve arka yolcular için perde hava yastıkları, sürücü diz hava yastığı olmak üzere 9 hava yastığı standart olarak sunuluyor. Bununla birlikte Acil Fren Uyarı Sistemi (EBS), Araç Denge Kontrol Sistemi (VSC), Bozuk Yol Gövde Hareket Kontrol Sistemi, Yokuşta Kalkış Destek Sistemi (HAC), Römork Savrulma Kontrol Sistemi (TSC) ve Eğim İniş Kontrol Sistemi (DAC) gibi özellikler de standart olarak araçta yer alıyor.


Hi-Cruiser ve Invincible versiyonlarında segmentinin en iyisi Toyota Safety Sense özellikleri ile beraber Yaya ve Bisikletli Algılama Özellikli Ön Çarpışma Önleyici Sistem (PCS), Şerit Takip Sistemi (LDA) ve Adaptif Hız Sabitleme Sistemi (DRCC) özellikleri bulunuyor.

 


Teknik Özellikler

Motor: 4 silindirli 2393 cc dizel

Maksimum güç: 150 HP 

Maksimum tork: 400 Nm @ 1600 d/d

Şanzıman: 6 ileri otomatik

Maksimum hız: 170 km/s

Hızlanma (0-100km/s): 12.8 sn

Yakıt tüketimi: 4.0 lt /100km

Bagaj hacmi: 591 lt

Boş ağırlık: 2110 kg

Römork çekme kapasitesi: 3.5 ton