Toyota, sezonun ilk gerçek toprak yarışı Meksika Rallisi’nde, lider Ott Tanak, daha önce burada birincilikleri olan Jari-Matti Latvala ve Kris Meeke ile galibiyet peşinde olacak. 

Dünya Ralli Şampiyonası takviminin genel olarak en sıcak yarışlarından biri olan Meksika Rallisi, 30 °C civarında sıcaklıkta yapılacak. Bu ralli aynı zamanda yüksek rakımda oluşan olumsuz koşullar nedeniyle takvimdeki en zor yarışlar arasında üst sıralarda yer alıyor.  Deniz seviyesinden 2 bin 737 metre yüksekliğe çıkan rotalarda, oksijen seviyesinin düşmesiyle birlikte motor güçleri de yüzde 20 civarında azalacak. Toyota Yaris WRC, bu ekstrem şartlardan bir kez daha zirvede çıkmayı hedefliyor.

Perşembe akşamı seremonik start ile başlayan Ralli, Guanajuato caddelerinden ve tünellerinden geçerken,  bir başka cadde etabı da, Cuma ve Cumartesi günü şehrin yarış pistinden geçecek şekilde düzenlenecek. Pazar günü ise yeni Mesa Cueta etabı gerçekleştirilecek ve Güç Etabı’yla mücadele tamamlanacak. Rallinin en uzun günü, yaklaşık 140 km koşulacak Cumartesi günü olacak.

İsveç rallisindeki zaferin ardından takımın kendisini çok iyi hissettiğini belirten Takım Başkanı Tommi Makinen, “Meksika’da da iyi bir ralli geçirmeyi bekliyoruz. Burası rakım ve yüksek sıcaklıklar sebebiyle takımlar için her zaman zor bir yarış olmuştur. Ancak geçen yıl aracımızı bu tür şartlarda daha dayanıklı ve daha performanslı olması adına çok çaba gösterdik” dedi.

 

Her yarışa galibiyet parolasıyla çıkan Toyota, 2019 yılındaki hızlı başlangıcını Meksika Rallisi’nde de sürdürmeyi hedefliyor.