Toyota Supra’da manuel şanzıman isteyenlere kötü haber. Toyota GT86’nın şef mühendisi Tetsuya Tada, Japon markada uzun süredir baş mühendis olarak görev alıyor. Tada, geçtiğimiz hafta Infoseek dergisi ile yaptığı röportajda yeni Supra ile ilgili önemli bilgiler paylaştı.

Karakteristik özellikleri bakımından Porsche 911 gibi modelleri rakip olarak gören Toyota Supra, buna karşın saf bir spor otomobil olarak tanımlanıyor.

Tetsuya Tada, aracın teknik bilgi tarafında detay vermekten kaçınsa da çok önemli bir ipucu paylaştı. Yeni Supra’nın ürettiği yüksek tork nedeniyle manuel şanzımana uygun olmadığını söyleyen Tada, aracın çift kavramalı otomatik şanzıman ile sunulacağını belirtti. Bunun dışında ağırlık dağılımı 50:50 olarak düzenlendiği için araçta hibrit motor paketi yer almayacak. Bunun yerine yaklaşık 450 beygir gücünde 6 silindirli bir motor, otomobilin kaputunun altında yer alacak.

Merakla beklenen aracın ilk olarak Cenevre’de tanıtılacağı düşünülüyordu, ancak Japon marka aracın pist versiyonunu tanıtarak beklentileri boşa çıkarmıştı. İddialara göre yeni Supra’nın Ekim ayındaki Paris