Bozkurt, PROACE CITY için 2021 yılı hafif ticari araç pazarında yüzde 4,5-5 pay alarak 5.000-5.500 aralığında bir satış hedefinde olduklarını da kaydederek “Toyota olarak 2021 yılında toplam 60 bin adetlik bir satış hedefimiz bulunuyor. PROACE CITY toplam satışlarımızın yüzde 8’ini karşılayacak. Eğer ek adetler de alabilirsek satış adetleri ve bu oran yukarıya çıkacaktır. Hafif ticari araç pazarı ülkemizde sürekli gelişen bir pazar. Geçtiğimiz yıl 162 bin adet seviyelerinde tamamlanan pazarın bu yıl 180-200 bin aralığında satış adetlerine ulaşmasını bekliyoruz. Toyota olarak PROACE CITY’nin üst versiyonları da dahil olmak üzere çok rekabetçi bir fiyatla hafif ticari araç segmentinde iddiamızı ortaya koyacağız.”

“PROACE CITY müşteri tercihinde öne çıkacak”

Benzerlerine göre PROACE CITY’nin tüm versiyonlarında standart olarak sunulan donanımların çok üst düzeyde olduğunu belirten Bozkurt şunları söyledi;

“PROACE CITY bir SUV tasarımı, donanımı ve binek otomobil konforunu barındırıyor. Standart olarak sunulan bu donanımlar modelimizi segmentinde ayrı bir yere taşıyor. Satışlarımıza müşteri beklentisinin yüksek olduğu camlı van modelimizle başlıyoruz. Müşterilerimizin PROACE CITY’yi tercih etmeleri için avantajlı noktalar var. Öncelikle fiyatı. Modelimizi yükselen kurlara rağmen standart olarak bulunan ve farkını ortaya koyan donanımlarıyla oldukça rekabetçi bir fiyatla pazara sunuyoruz. Segmentine bakıldığında bu donanımlar modeli öne çıkarıyor. Aracın toplam maliyeti, satın alma maliyeti ve ikinci el değeri de ticari araç müşterisinin hangi aracı tercih edeceğinin önemli bir göstergesi.  Bunun yanında ticari araç müşterisi için tekerleğin bir gün bile geç dönmemesi gerekiyor. İşte tam da burada satış sonrası hizmet kalitesi ve hızlı çözümler ortaya çıkıyor. Beklenen bu hizmet kalitesi Toyota’nın tüm yetkili satıcılarında ve servislerinde sağlanıyor. Bütün bunlara Toyota’nın güçlü imajı eklendiğinde marka olarak müşterilerimize güven veriyoruz”