Toyota Türkiye CEO'su Ali Haydar Bozkurt geçtiğimiz günlerde otomotiv medyasındaki çalışanlara mail gönderdi. Bozkurt mailinde  özetle:   Adeta Kurtuluş Savaşı’na benzettiği süreçte “Toyota ailesi olarak stoklarımızda  çok az miktarda  araç kalmış olmasına rağmen, siz otomotiv basınını desteklemek amacıyla, normal iletişim planımızın dışında, özel bir kampanya planlaması da yapma kararı almış bulunuyoruz. Buna göre aldığımız karar doğrultusunda  Nisan ayında yayınınıza destek vereceğimizi belirtmek isterim. Önümüzdeki dönemlerde gelişmelerin nasıl olacağını bilmemekle beraber,  bu zorlu süreci birlikte ve dayanışma içinde aşacağımıza  olan inancım tamdır.” demişti. 

İşte bu hassaiyet karşısında Otomotiv Gazetecileri Derneği Başkanı Ufuk Sandık da yönetim kurulu adına Ali Haydar Bozkurt'a teşekkür mesajı gönderdi. İşte Sandık'ın gönderdiği o mail: 

"Tüm dünya ve ülkemiz çok zorlu bir dönemden geçiyor. 7’den 70’e herkesin hayatı zorunlu olarak değişmiş durumda. Koronavirüs salgını ekonomik hayatı da derinden etkiliyor. Birçok sektörde işler tamamen durma noktasına geldi. Türkiye’nin lokomotif sektörlerinden biri olan ve üretimden tedarik zincirine, servisinden bayisine yüzbinlerce kişiyi istihdam eden otomotiv bunların başında geliyor. Bizler de otomotiv sektörüyle aynı gemide bulunan gazeteciler olarak ekonomideki gelişmelerden etkileniyoruz. Markalar pazarlama iletişimini durduruyor, lansmanlar erteleniyor, tüm toplantılar ve test sürüşleri iptal ediliyor. İşte böyle sıkıntılı bir süreçte Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış ailesinin otomotiv gazetecilerine verdiği anlamlı destek, ‘İyi gün dostu çoktur, gerçek dost kara günde belli olur’ sözlerini bizlere hatırlattı. Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD) olarak sizin şahsınızda tüm Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış ailesine teşekkür ederiz. Bu zorlu dönemi hep birlikte aşıp, daha güzel günlerde birlikte olmak dileğiyle, sağlıklı günler dilerim."